Ako správne zavárať uhorky

Ako správne zavárať uhorky? Treba halvne dobre umyť skelené nádoby a dobre očistik uhorky od hliny. To je veľmi podsatné aby vám potom nezačali kysnúť.

Začnite tým, že si pripravíte nálev zo 4 šálok vody a 1 šálky octu. Do tohto nálevu pridajte 2 lyžice soli a 1 lyžicu cukru. Rozmiešajte, kým sa osolí a cukor úplne nerozpustí.

Následne si umyte uhorky a nakrájajte ich na plátky alebo štvorce podľa vašej preferencie. Uhorky potom vložte do skleneného pohára a zaliate nálevom.

 

Ako správne zavárať uhorky?

Do skleneného pohára môžete pridať aj čerstvú petržlenovú vňať, cesnak alebo iné bylinky podľa chuti. Uhorky nechajte odľahčiť aspoň 24 hodín v chladničke pred konzumáciou.

Týmto spôsobom zavarané uhorky budú chutné, osviežujúce a skvelým prílohou k jedlu. Dobrú chuť!

 

Ako zavárať uhorky?

Potrebujete:

– 1 kg čerstvých uhorkov
– 2 veľké cibule
– 3 ľahké kyselé uhorky
– 1 šálka octu
– 1 šálka vody
– 1 šálka cukru
– 2 lyžičky soli
– 1 lyžička rascepu
– 1 lyžička čerstvej mäty

Postup:

1. Umyte uhorky a nakrájajte ich na tenké plátky. Cibule nakrájajte na tenké prúžky a kyselé uhorky na kolieska.

2. V hrnci zmiešajte ocot, vodu, cukor, soľ, rascepu a mätu. Dajte zmes variť a nechajte ju variť asi 5 minút.

3. Potom pridajte uhorky, cibuľu a kyslé uhorky. Dobre premiešajte a nechajte variť ďalších 5 minút.

4. Zavrite poháre s uhorkami a nechajte ich vychladnúť. Potom ich uložte do chladničky a nechajte 1-2 dni odležať, aby sa chute prepojili.

Takto pripravené uhorky si môžete vychutnať ako prílohu k jedlu alebo ako osviežujúci letný šalát. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *