Ako zavárať hrach

Ako zavárať hrach? Ja často pužívam ten kupovaný v slanom náleve. Ale tento rok prvýkrat zaváram aj hrach, ktorý som si sama vypestovala v záhradke. Takže toto je moja menšie premiera pri zaváraní hrachu.

Na základný recept na zapekaný hrahč si pripravíte nasledujúce prísady:

– 400 g hrachu
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 PL olivového oleja
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, čierne korenie, cesnakový prášok, paprika

 

Ako zavárať hrach?

Postup:

1. Hrach dôkladne opláchneme a uvaríme vo vriacej osolenej vode, kým nebude mäkký. Potom ho scedíme a odložíme.

2. Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezmäkne.

3. Pridáme uvarený hrach a premiešame.

4. Prilejeme smotanu na varenie a necháme zovrieť. Potom dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakovým práškom a paprikou podľa chuti.

5. Zmes prenesieme do pekáča a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C asi 15 – 20 minút, kým sa zapeká a vytvorí sa zlatistá kôrka.

Po uplynutí pečenia môžeme zapekaný hrach podávať ako prílohu alebo samostatné jedlo. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *