Ako pripraviť gyozu

Gyozu je tradičné japonské jedlo, ktoré je zvyčajne podávané ako predjedlo. Tu je postup, ako pripraviť gyozu:

Suroviny:

  • 250 g mletej bravčovej alebo kuracej mäso
  • 1/2 šálky jemne nakrájaných pórkov
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne posekané)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky (voliteľné)
  • 1 balenie cesta na gyozu (dostupné v obchode)

 

Ako pripraviť gyozu?

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, nakrájaný pór, cesnak, sójovú omáčku, sezamový olej, cukor a mletú červenú papriku (ak používate). Dôkladne premiešajte zmes, aby sa ingrediencie spojili.
  2. Opatrne rozhaľte cesto na gyozu. Položte jedno cesto na dno dlaní a na jeho strede vytvorte malú hromádku mäsovej náplne (asi 1 lyžička).
  3. Okraje cesta potrite vodou a zložte ho na polovicu, pevne ho stláčajte, aby ste zatvorili náplň. Ak je potrebné, ešte raz potrite okraje cesta vodou a zložte ho do polkruhu. Pevne uťahujte okraje cesta dokopy, aby ste zabezpečili, že sa neotvorí počas varenia.
  4. Postup zopakujte s ďalšími kusmi cesta a mäsovej náplne, kým nevyužijete všetky suroviny.
  5. Do hrnca nalejte dostatok vody a priveďte ju do varu. Opatrne pridajte gyozu do vriacej vody a varíme ich asi 3-4 minúty, kým nezmäknú.
  6. Ak chcete dosiahnuť chrumkavú konzistenciu, môžete po varení gyozy opiecť na panvici so sezamovým olejom až do zlatohnedého.
  7. Hneď servírujte gyozu s dresingom na gyozy (napríklad sójová omáčka zmiešaná so sezamovým olejom a octom).

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *