Ako pripraviť jelení guľáš

Guláš z jeleňa je skvelý pokrm, ktorý si zaslúži podrobnejšie vysvetlenie pri jeho príprave. Tu je podrobnejší návod, ako vytvoriť lahodný jelení guláš:

Ingrediencie:

  • 1,5 kg jeleňacieho mäsa (predtým nakrájaného na kocky)
  • 2 veľké cibule (najlepšie nakrájané na jemné prúžky)
  • 4 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička korenia allspice (mleté korenie)
  • 1 lyžička sušeného majoránu
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml červeného vína (napr. suchého červeného vína)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku (na obohatenie chute)
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky (voliteľné, ale pridá hĺbku chuti)
  • Soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • Olej na opekanie

Postup:

Cícerová polievka s kokosovým mliekom

Cícerová polievka s kokosovým mliekom

Čítať viac »

  1. V hrnci zohrej olej a orestuj cibuľu dozlatista. Následne pridaj nasekaný cesnak a ešte chvíľu restuj, kým nezačne krásne voňať.
  2. Pridaj kúsky jeleňacieho mäsa a opekaj ich zo všetkých strán, až kým nezmenia farbu. V prípade potreby pridaj ešte trošku oleja.
  3. V samostatnej nádobe zmiešaj múku, mletú papriku, korenie allspice a sušený majorán. Potom túto zmes pridaj k mäsu v hrnci a dôkladne premiešaj, aby sa mäso obalilo korením a múkou.
  4. Postupne pridávaj hovädzí vývar a červené víno do hrnca. Dôkladne premiešaj, aby sa všetko spojilo. Pridaj paradajkový pretlak a worcesterskú omáčku (ak ju používaš).
  5. Zníž teplotu a var guláš na miernom ohni, zakrytý, približne 2 až 3 hodiny. Po pol hodine varenia skontroluj, či je guláš stále dostatočne vláčny. Ak je príliš hustý, pridaj viac vývaru alebo vody.
  6. Počas varenia občas premiešaj, aby si sa uistil, že sa guláš neprichytí na dno hrnca. To je dôležité na zabránenie spáleniu.
  7. Po 2 až 3 hodinách ochutnaj guláš a pridaj soľ a mleté čierne korenie podľa svojich preferencií.
  8. Guláš podávaj s klasickými prílohami, ako sú knedle, cestoviny alebo zemiaky.

Nezabúdaj, že pri príprave jelenieho gulášu je dôležité dopriať mu dostatok času, aby sa mäso zjemnilo a chute sa dokonale prepojili. Príprava jelenieho guláša si vyžaduje trochu trpezlivosti, ale výsledok je určite chutný. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *