Nasleduje recept na pečenú bravčovú krkovičku s červenou kapustou:

Potrebujete:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľkú cibuľu, nasekanú na kocky
  • 500 g červenej kapusty, nadrobno nakrájanej
  • 2 jablká, olúpané a nakrájané na malé kúsky
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 2 hrnčeky vývaru alebo vody

 

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou

Postup:

  1. Dobre osolte a okoreňte bravčovú krkovičku zo všetkých strán.
  2. Rozohrejte olej na panvici a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  3. Pridajte nakrájanú červenú kapustu a jablká. Orestujte ich spolu asi 5 minút.
  4. Do zmesi pridajte ocot, cukor, škoricu a vývar (alebo vodu). Dobre premiešajte.
  5. Pokračujte varením na miernom ohni asi 30 minút, kým sa kapusta zmäkne a chutí.
  6. Zatiaľ, čo sa kapusta varí, predhrejte rúru na 180°C.
  7. Na rozohretej panvici opečte krkovičku z oboch strán, aby bola pekne zlatistá.
  8. Presuňte krkovičku do rúry a pečte asi 45 minút až 1 hodinu, alebo kým sa vnútro dostatočne neprepečie.
  9. Nechajte krkovičku odpočívať približne 10 minút a potom ju nakrájajte na plátky.
  10. Podávajte s červenou kapustou a prípadne s knedlíkom alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *