Nasleduje recept na pečenú bravčovú krkovičku s červenou kapustou:
Potrebujete:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľkú cibuľu, nasekanú na kocky
- 500 g červenej kapusty, nadrobno nakrájanej
- 2 jablká, olúpané a nakrájané na malé kúsky
- 2 lyžice octu
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžičku mletej škorice
- 2 hrnčeky vývaru alebo vody
Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou
Postup:
- Dobre osolte a okoreňte bravčovú krkovičku zo všetkých strán.
- Rozohrejte olej na panvici a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
- Pridajte nakrájanú červenú kapustu a jablká. Orestujte ich spolu asi 5 minút.
- Do zmesi pridajte ocot, cukor, škoricu a vývar (alebo vodu). Dobre premiešajte.
- Pokračujte varením na miernom ohni asi 30 minút, kým sa kapusta zmäkne a chutí.
- Zatiaľ, čo sa kapusta varí, predhrejte rúru na 180°C.
- Na rozohretej panvici opečte krkovičku z oboch strán, aby bola pekne zlatistá.
- Presuňte krkovičku do rúry a pečte asi 45 minút až 1 hodinu, alebo kým sa vnútro dostatočne neprepečie.
- Nechajte krkovičku odpočívať približne 10 minút a potom ju nakrájajte na plátky.
- Podávajte s červenou kapustou a prípadne s knedlíkom alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!