Ako pripraviť jelenie mäso

Ak máte záujem o prípravu jelenieho mäsa, tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 600 gramov mäsa z jelenej zveri (ideálne stehno)
  • 2 kusy cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 500 ml vývaru (hovädzieho alebo zeleninového)
  • 200 ml červeného vína
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Rozmarín, tymián a bobkový list na ochucovanie
  • 2 polievkové lyžice oleja na tepelnú úpravu

 

Ako uskutočniť prípravu jelenieho mäsa?

Postup:

Cibulová bageta

Cibulová bageta

Čítať viac »

  1. Najprv umyte mäso a následne osušujte papierovými utierkami.
  2. Na sporáku rozohrejte olej v hrnci. Opečte mäso zo všetkých strán, až kým nezíska krásnu zlatohnedú farbu. Potom ho vyberte a odložte na bok.
  3. Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Rýchlo ich orestujte približne 5 minút, kým cibuľa nezhnedne.
  4. Vložte mäso nazad do hrnca a pridajte vývar aj červené víno. Ochutnajte soľou, korením a bylinkami.
  5. Hrnček zakryte a nechajte dusiť na mírnem ohni približne 2 hodiny, kým mäso nie je jemné a chutné.
  6. Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú knedle, šťouchané zemiaky alebo červená kapusta.

Dúfam, že tento recept vám pomôže s prípravou chutného jelenieho mäsa. Prajem vám dobrou chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Šimon píše:

    Pekný postup len kde je tam slivovica do základu?

  2. Frantiska píše:

    Jelenie maso je super recept.Pripravoval som ho podľa tohto postupu a celej rodine masko chutilo.Ďakujeme.