Ako pripraviť jelenie rebrá

 

Ak máte v úmysle pripraviť jelení rebrá, tu je jednoduchý návod:

  1. Rúru nastavte na teplotu 180 °C.
  2. Rebrá dôkladne zbavte nadbytočného tuku a mäsa, potom ich hojne osolte a okoreňte podľa vašich preferencií. Na vylepšenie chuti môžete zvoliť čierne korenie, med, tymián alebo rozmarín.
  3. Odporúča sa nechať rebrá chvíľu odpočívať v chladničke, aby sa korenie dobre vstrebalo do mäsa.
  4. Umiesťte rebrá na pekáč a vložte ich do predhriatej rúry. Môžete na dno pekáča položiť trošku zeleniny alebo cibule, aby ste predišli prilepeniu mäsa.
  5. Pečte rebrá v rúre zhruba jednu až jednu a pol hodiny, v závislosti od veľkosti a požadovanej úpravy. Počas pečenia ich občas polievajte vlastnou šťavou.
  6. Vzhľadom na jeho obvod a vláknitosť bude užitočné použiť teplomer na mäso na kontrolu pečenia. Odporúčaná teplota pre stredné prepečenie je medzi 63-68 °C.
  7. Po upečení nechajte rebrá chvíľu oddýchnuť pod fóliou, asi 10 minút, aby sa šťava rovnomerne rozložila a mäso ostalo šťavnaté.
  8. Na záver ideálne podávajte jelenie rebrá s prílohami, ako sú pečená zelenina, zemiaková kaša alebo kyslá kapusta.

 

Ako uvariť červenú šošovicu?

Ako uvariť červenú šošovicu?

Čítať viac »

Ako pripraviť jelenie rebrá?

Čo sa týka detailov a dochutenia, odporúčam sa inšpirovať receptami od renomovaných kuchárov alebo online gastronomických expertov. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Tanatra píše:

    Tiež ich tak robím a neľutujem to.