Ahoj! Radi by sme ti pomohli pri príprave kapra. Tu je jednoduchý recept na prípravu:

Ingrediencie:

  • 1 kapr (0,8 – 1 kg)
  • 2 cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Ako pripraviť kapra?

Postup:

  1. Kapra dôkladne umyte a osušte pomocou kuchynskej utierky.
  2. Očistite a nakrájajte cibuľku na tenké krúžky a strúčiky cesnaku na jemné plátky.
  3. Na panvici zohrejte olej a maslo.
  4. Nakrájanú cibuľku a cesnak pridajte na panvicu a orestujte ich dozlatista.
  5. Kapra zovnite aj vnútri osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Do bruška kapra vložte polovicu orestovanej cibuľky a cesnaku, zvyšok si nechajte na pozdĺž kapra na panvici.
  7. Vložte kapra na nateplenú panvicu s cibuľkou a cesnakom a opiekajte ho na strednom ohni asi 5-7 minút z jednej strany.
  8. Potom kapra opatrne otočte a opiekajte z druhej strany ešte asi 5-7 minút, alebo kým nebude vnútri pekne mäkký.
  9. Po upečení kapra ho vložte na tanier a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  10. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré a šalátom.

Dúfame, že ti tento recept pomôže pripraviť vynikajúci kapr. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *