Ahoj! Radi by sme ti pomohli pri príprave kapra. Tu je jednoduchý recept na prípravu:
Ingrediencie:
- 1 kapr (0,8 – 1 kg)
- 2 cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica masla
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Ako pripraviť kapra?
Postup:
- Kapra dôkladne umyte a osušte pomocou kuchynskej utierky.
- Očistite a nakrájajte cibuľku na tenké krúžky a strúčiky cesnaku na jemné plátky.
- Na panvici zohrejte olej a maslo.
- Nakrájanú cibuľku a cesnak pridajte na panvicu a orestujte ich dozlatista.
- Kapra zovnite aj vnútri osolte a okoreňte podľa chuti.
- Do bruška kapra vložte polovicu orestovanej cibuľky a cesnaku, zvyšok si nechajte na pozdĺž kapra na panvici.
- Vložte kapra na nateplenú panvicu s cibuľkou a cesnakom a opiekajte ho na strednom ohni asi 5-7 minút z jednej strany.
- Potom kapra opatrne otočte a opiekajte z druhej strany ešte asi 5-7 minút, alebo kým nebude vnútri pekne mäkký.
- Po upečení kapra ho vložte na tanier a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré a šalátom.
Dúfame, že ti tento recept pomôže pripraviť vynikajúci kapr. Dobrú chuť!