Lečo je nenáročné a chutné slovenské jedlo, ktoré môžeš vytvoriť nasledujúcim spôsobom:
Potrebné ingrediencie:
- 2 veľké papriky (môžeš zvoliť červené, zelené alebo žlté)
- 1 veľká cibuľa
- 2 paradajky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 200 gramov klobásy (napríklad Debrecínskej)
- 1 konzerva paradajok (400 gramov)
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Ako pripravíš lečo?
Postup:
- Papriky nakrájaj na väčšie kusy, cibuľu na tenké krúžky a paradajky na drobné kocky.
- Na panvici rozohrej rastlinný olej a pridaj cibuľu. Orestuj ju, až kým nezmäkne a nezozlátnne.
- Pridaj klobásu nakrájanú na plátky a opekaj ju, až kým sa neprepečie.
- Pridaj papriky a pokračuj v pečení, kým sa mierne nezmäknú.
- Pridaj paradajky a konzervované paradajky. Dobre premiešaj a nechaj variť približne 10 minút, kým sa papriky dobre prepečú.
- Pridaj mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie podľa tvojej chuti. Dobre premiešaj a var ešte 5 minút.
- Servíruj s chlebom alebo s cestovinami.
Prajem dobrú chuť!