Ako pripraviť lečo

Lečo je nenáročné a chutné slovenské jedlo, ktoré môžeš vytvoriť nasledujúcim spôsobom:

Potrebné ingrediencie:

  • 2 veľké papriky (môžeš zvoliť červené, zelené alebo žlté)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 paradajky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 200 gramov klobásy (napríklad Debrecínskej)
  • 1 konzerva paradajok (400 gramov)
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Ako pripravíš lečo?

Postup:

Krupicová polievka s vajcom

Krupicová polievka s vajcom

Čítať viac »

  1. Papriky nakrájaj na väčšie kusy, cibuľu na tenké krúžky a paradajky na drobné kocky.
  2. Na panvici rozohrej rastlinný olej a pridaj cibuľu. Orestuj ju, až kým nezmäkne a nezozlátnne.
  3. Pridaj klobásu nakrájanú na plátky a opekaj ju, až kým sa neprepečie.
  4. Pridaj papriky a pokračuj v pečení, kým sa mierne nezmäknú.
  5. Pridaj paradajky a konzervované paradajky. Dobre premiešaj a nechaj variť približne 10 minút, kým sa papriky dobre prepečú.
  6. Pridaj mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie podľa tvojej chuti. Dobre premiešaj a var ešte 5 minút.
  7. Servíruj s chlebom alebo s cestovinami.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Lamda píše:

    Miluje vaše recepty, len tak ďalej pokračuj Lucka.