Lečo je jednoduchá a chutná slovenská jedlo, ktoré môžeš pripraviť nasledujúcim spôsobom:
Potrebné suroviny:
- 2 veľké papriky (červené, zelené alebo žlté)
- 1 veľká cibuľa
- 2 rajčiny
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 200 gramov klobásy (napríklad klobásy Debreceni)
- 1 konzerva paradajok (400 gramov)
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Ako pripraviť lečo?
Postup:
- Papriky nakrájaj na väčšie kúsky, cibuľu na jemné krúžky a rajčiny na malé kocky.
- Na panvici rozohrej rastlinný olej a pridaj cibuľu. Orestuj ju, kým nebude sklovitá.
- Pridaj klobásu nakrájanú na plátky a orestuj ju, kým sa neprepečie.
- Pridaj papriky a pokračuj v opekaní, kým trochu zmäknú.
- Pridaj rajčiny a paradajky z konzervy. Premiešaj a nechaj vrieť asi 10 minút, kým sa papriky niečo povarí.
- Pridaj mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti. Premiešaj a nechaj variť ešte 5 minút.
- Podávaj s chlebom alebo s cestovinami.
Dobrú chuť!
Miluje vaše recepty, len tak ďalej pokračuj Lucka.