Lečo je jednoduchá a chutná slovenská jedlo, ktoré môžeš pripraviť nasledujúcim spôsobom:

Potrebné suroviny:

  • 2 veľké papriky (červené, zelené alebo žlté)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 rajčiny
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 200 gramov klobásy (napríklad klobásy Debreceni)
  • 1 konzerva paradajok (400 gramov)
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Ako pripraviť lečo?

Postup:

  1. Papriky nakrájaj na väčšie kúsky, cibuľu na jemné krúžky a rajčiny na malé kocky.
  2. Na panvici rozohrej rastlinný olej a pridaj cibuľu. Orestuj ju, kým nebude sklovitá.
  3. Pridaj klobásu nakrájanú na plátky a orestuj ju, kým sa neprepečie.
  4. Pridaj papriky a pokračuj v opekaní, kým trochu zmäknú.
  5. Pridaj rajčiny a paradajky z konzervy. Premiešaj a nechaj vrieť asi 10 minút, kým sa papriky niečo povarí.
  6. Pridaj mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti. Premiešaj a nechaj variť ešte 5 minút.
  7. Podávaj s chlebom alebo s cestovinami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *