Ako zavárať tekvicu? Popravde vám poviem, že som ju nerada zavárala. Pokým mi moja dcéra na to neukázala skvelý recept. Som tak z neho nadšená, že vám ho rada prezradím.
Čítajte pozorne a nezabudnite si ho niekam uložiť.
Na zapečenú tekvicu budete potrebovať:
– 1 tekvicu Hokkaido
– olivový olej
– soľ
– čierne korenie
– bylinkovú zmes podľa chuti (napr. tymián, rozmarín)
– cesnak
– med
Ako zavárať tekvicu?
Postup:
1. Tekvicu dobre očistite, odstráňte semienka a nakrájajte ju na hrubšie krúžky.
2. Tekvicu uložte do pekáča s hriankami nahor.
3. Tekvicu polejte olivovým olejom a dochuťte soľou, čiernym korením a bylinkovou zmesou.
4. Na tekvicu pridajte nakrájaný cesnak a jemne ju preliajte medom.
5. Pekáč s tekvicou vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte približne 30-40 minút, alebo kým tekvica nebude mäkká a zlatisto zapečená.
6. Hotovú tekvicu môžete podávať ako prílohu, alebo aj samostatne ako zdravý a chutný pokrm. Dobrú chuť!