Ako pripraviť nokerle?

Ako pripraviť nokerle?

Ak máte záujem o prípravu lahodných nokerlí, riaďte sa nasledujúcim receptom:

Ingrediencie:

  • 250 g múky (hladká)
  • 2 vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 100 ml mlieka
  • 50 g masla

 

Akým spôsobom pripraviť nokerle?

Postup prípravy:

  1. V rozsiahlej miske zmiešajte múku a soľ.
  2. V inej miske rozšľahajte vajcia a opatrne ich pridajte k múke. Dôkladne premiešajte, aby vzniklo jemné cesto.
  3. Potom vmiešajte mlieko a znova miešajte, kým cesto nebude hladké a bez hrudiek.
  4. Na varenie si pripravte hrniec s vodou a pridajte k nemu maslo. Nechajte vodu zovrieť a maslo sa rozpustiť.
  5. Za pomoci lyžice alebo formy na nokerle vytvorte malé guľôčky cesta a vkladajte ich do vriacej vody s rozpusteným maslom. Cesto sa začne nafukovať a nokerle vyplávajú na hladinu.
  6. Nechajte nokerle variť približne 2-3 minúty, až kým nebudú nadýchané a jemné.
  7. Hotové nokerle vylovte z vody pomocou dierovanej naberačky.
  8. Nokerle môžete podávať s rôznymi omáčkami, ako sú maslová omáčka, paradajková omáčka alebo syrová omáčka.

Po ukončení týchto krokov si vychutnáte skvelé domáce nokerle, ktoré je možné servírovať ako hlavné jedlo alebo prílohu. Prajeme dobrú chuť!

 

2) Ako pripraviť nokerle?

Noky, známe aj ako nokerle, sú veľmi populárne jedlo, ktoré má rôzne varianty prípravy. Základný recept na ich výrobu je naozaj jednoduchý, a tu je postup, ako si doma pripraviť chutné nokerle.

Ingrediencie

Na základné nokerle budete potrebovať:

Hlavková kapusta dusená na halušky

Hlavková kapusta dusená na halušky

Čítať viac »

  • 500 g zemiakov
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka muškátového orecha (nepovinné)

Postup

  1. Príprava zemiakov: Zemiaky dôkladne umyte a varte ich v osolenej vode, až kým nezmäknú. Potom ich olúpte a nechajte vychladnúť.

  2. Šťouchanie zemiakov: Vychladnuté zemiaky prepasírujte alebo dôkladne rozpučte na jemnú zemiakovú kašu. Je dôležité, aby bola kaša bez hrudiek.

  3. Príprava cesta: Do zemiakovej kaše pridajte vajce a postupne sypte hladkú múku. Dochutíme soľou a ak chcete, tak aj muškátovým orechom. Dobre premiešajte, aby sa vytvorilo hladké cesto. Cesto by malo byť mäkké, ale nie lepkavé. Ak by sa zdalo, že je pripevnené, pridajte trošku múky.

  4. Formovanie nokerlí: Z cesta odoberajte menšie časti a oblikujte malé valčeky, hrubé približne 1-2 cm. Potom plátky nakrájajte na malé kúsky.

  5. Varovanie: V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Nokerle varte vo vriacej vode asi 2-3 minúty, alebo kým nevyplávajú na hladinu. Potom ich vyberte pomocou sitka a odložte.

  6. Podávanie: Nokerle je možné servírovať na viacero spôsobov. Môžete ich dochutiť maslom a bylinkami, s paradajkovou alebo smotanovou omáčkou, alebo ich servírovať ako prílohu k mäsu. Takisto ich môžete posypať nastrúhaným syrom alebo opečenou slaninou.

Tipy

  • Nokerle môžete variabilne obohatiť špenátom, syrom alebo inými prísadami do cesta.
  • Pre ešte bohatšiu chuť, môžete nokerle po uvarení krátko opražiť na panvici s maslom, čím získajú zlatistú a chrumkavú textúru.

Týmto spôsobom si pripravíte skvostné nokerle, ktoré sa určite stanú vašou obľúbenou pochúťkou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Miloš123 píše:

    Tento recept na nokerle je skvelý! Urobil som ich minulý víkend a moja rodina bola nadšená. Boli nadýchané a chutné. Odporúčam pridať trochu syra na vrch, je to vynikajúce!

  2. JankaKucharka píše:

    Nokerle sú moja obľúbená pochúťka! Tento recept je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný. Hneď sa mi podarili, nebolo to vôbec ťažké. Určite vyskúšam aj s inými omáčkami!

  3. ZabavnyPetrik píše:

    Wow, nokerle vyzerajú fantasticky! Vždy som sa ich bál robiť, ale teraz viem, že je to jednoduché. Ďakujem za podrobný návod! Určite ich vyskúšam na večeru tento týždeň.

  4. SvetlanaLaskava píše:

    Tento recept na nokerle ma veľmi potešil! Zamilovala som si ich už ako dieťa a teraz si ich môžem pripraviť sama. S omáčkou sú jednoducho dokonalé. Dobrú chuť prajem všetkým!

  5. KreativneDeti píše:

    Nokerle sú super nápad na rýchly obed! Robila som ich podľa vášho receptu a podávala s bylinkovým maslom. Bolo to úžasné! Určite pridám tento recept medzi svoje obľúbené.

  6. EmkaSrdiecko píše:

    Milujem nokerle! Tento recept je presne to, čo som hľadala. Chcem sa pokúsiť o experimenty s pridaním špenátu do cesta. Verím, že budú rovnako chutné ako klasické!

  7. TommyZlaty píše:

    Nokerle sú jedlo z detstva a tento recept ma potešil! Pripravil som ich na rodinnú oslavu a všetci boli nadšení. Vrelo odporúčam každému, kto chce niečo chutné uvariť rýchlo!

  8. _VeselaAnna_ píše:

    Ďakujem za skvelý recept na nokerle! Môj manžel si ich zamiloval a ja tiež. Rýchlo sa robia a sú výborné so smotanovou omáčkou. Už plánujem ďalšie variácie s rôznymi ingredienciami!

  9. !Bublinka! píše:

    ‚Noky‘ alebo ‚nokerle‘, ako len chcete, sú úžasné! Tento návod bol jasný a jednoduchý, takže aj ja laik v kuchyni som to zvládla bez problémov. Teším sa na ďalšie varenie podľa vašich tipov.