Hlavková kapusta dusená na halušky

Halušky s dusenou hlávkovou kapustou sú jednoduché, no veľmi chutné jedlo, ktoré je obľúbené v mnohých regiónoch Slovenska. Toto tradičné jedlo je perfektnou voľbou pre chladné dni, keď máte chuť na niečo teplé a syté. Okrem toho je veľmi jednoduché na prípravu a môžete ho doplniť rôznymi prísadami podľa vlastnej chuti.

Recept:

Suroviny:
– 500 g zemiakov na halušky
– 1 veľká hlávka hlávkovej kapusty
– 2 mrkvy
– 1 cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice slaniny (alebo olejčeku na opraženie)
– soľ, mletá červená paprika, nové korenie (podľa chuti)

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a nahrubo nastrúhame na halušky. Môžeme použiť aj hotové zemiakové halušky.

2. Hlávkovú kapustu rozoberieme na menšie kúsky a mrkvu nakrájame na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nadrobno naseká

3. Na panvici opražíme na slanine (alebo olejčeku) cesnak a cibuľu, až zvaňajú. Pridáme kapustu, mrkvu, soľ, mletú červenú papriku a nové korenie podľa chuti. Podusíme do mäkka, približne 20-30 minút.

4. Medzitým uvaríme halušky v osolenej vode a po ich vyplávaní ich scedíme.

5. Hotové halušky preložíme na vymastenej panvici a premiešame s dusenou kapustovou zmesou. Dobre premiešame a naservírujeme horúce. Môžeme podávať s kyslou smotanou, opraženou slaninkou alebo natretým cesnakom.

Jednoduché, výdatné a tradičné jedlo je na svete! Výborné a ľahké jedlo, ktoré si obľúbia všetky vekové kategórie. Dobrú chuť!

 

Hlavková kapusta dusená na halušky - druhý recept
Hlavková kapusta dusená na halušky – druhý recept

2) Hlavková kapusta dusená na halušky – druhý recept

Hlávková kapusta dusená na halušky

Ingrediencie:
– 1 hlávková kapusta
– 1 cibuľa
– 2 lyžice oleja
– soľ, čierne korenie
– 500 g domácich halušiek

Postup:
1. Kapustu očistíme a nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu. Orestujeme ju, kým nebude sklovitá.
3. Pridáme nakrájanú kapustu a orestujeme ju spolu s cibuľou asi 5 minút.
4. Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti a dusíme kapustu pod pokrievkou asi 20 minút, prípadne pridáme trochu vody.
5. V druhej hrnci uvaríme halušky podľa návodu na obale.
6. Keď je kapusta zmäknutá, dochutíme ju podľa chuti a podávame s uvarenými haluškami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *