Ako pripraviť ovocný príkrm

Ak chcete pripraviť ovocný príkrm, mám pre vás dlhší recept:

Potrebujete:

  • 4–5 veľkých jabĺk
  • 2 hrušky
  • 2 banány
  • 1 citrón
  • 1 pomaranč
  • 150 g jahôd
  • 150 g malín
  • 100 g červeného ríbezle
  • 100 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie pudingového prášku (vanilkového alebo jahodového, podľa vlastnej chuti)
  • 500 ml mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Piškóty (množstvo podľa vlastnej chuti)
  • Čokoládové drobky na ozdobu (voliteľné)

 

Ako pripraviť ovocný príkrm?

Postup:

  1. Jablká, hrušky a banány očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Nakrájajte jahody na polovice a rozdrvte maliny vidličkou.
  2. Citrón a pomaranč si umyte a nastrúhajte ich kôru. Tú potom varte v malej hrnčeku so 100 ml vody, pridajte 50 g cukru a nechajte variť asi 2-3 minúty. Potom nechajte vychladnúť.
  3. Do hrnčeka si pripravte puding podľa návodu na obale, pričom miesto 500 ml mlieka použite 400 ml mlieka a 100 ml smotany na šľahanie. Po varení nechajte vychladnúť.
  4. V hrnci zohrejte zvyšných 100 g cukru s trochou vody, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Varte to asi 5 minút a potom pridajte nakrájané jablká, hrušky a banány. Varíme spolu asi 10 minút, kým sa ovocie zmäkne a vytvorí sa sirup.
  5. Do hotového ovocného sirupu vmiešajte varenú kôru zo citróna a pomaranča. Nechajte vychladnúť.
  6. V miešacej miske si vyšľahajte smotanu na šľahanie, pridajte vanilkový cukor a šľahajte, kým nevznikne pevný šľah. Odstavte.
  7. V miske zmiešajte studený puding s vyšľahanou smotanou na šľahanie.
  8. Do zväčšovacieho pohára vrstvovo naskladajte nakrájané ovocie a piškóty. Na každú vrstvu polievajte s ovocným sirupom a na vrchnú vrstvu vylejte pudingovú-zelé masu.
  9. Ovocný príkrm nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
  10. Pred podávaním môžete vrch príkrmu ozdobiť čokoládovými drobkami alebo kúskami čerstvého ovocia.

Týmto spôsobom pripravený ovocný príkrm je osviežujúci a skvelý na teplé letné dni. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *