Ako pripraviť panenku na panvici?

Ak máte v úmysle upraviť panenku na panvici, riaďte sa týmito krokmi:

  1. Na začiatok si pripravte panvicu a, ak je to možné, aj varnú naberačku.
  2. Panvicu zahrejte na stredne vysokú teplotu a pridajte trochu rastlinného oleja alebo masla. Nechajte ho roztopiť a ohriať na panvici.
  3. Panenku dobre opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ju papierovou utierkou.
  4. Panenku môžete ochutiť soľou, koreninami alebo bylinkami podľa vlastného uváženia.
  5. Položte panenku na rozpálenú panvicu a opečte ju z oboch strán, kým nedosiahne vnútornú teplotu 65-70°C, pre stredne prepečenú úpravu.
  6. Na zistenie teploty vnútri panenky môžete použiť teplomer na mäso.
  7. Keď je panenka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju chvíľu odpočívať. Tento krok je zásadný pre to, aby sa mäso oddýchlo a šťavy sa rovnomerne rozložili.
  8. Nakoniec ju môžete podať ako hlavný chod s prílohou alebo ako súčasť iného pokrmu. Ak máte záujem, môžete ju ozdobiť zeleninou alebo omáčkou podľa vlastného výberu.

 

Ako upraviť panenku na panvici?

Majte na pamäti, že čas a teploty úpravy sa môžu líšiť v závislosti od vášho sporáka a osobných preferencií. Odporúča sa zmerať teplotu panenky pomocou teplomeru, aby ste dosiahli požadovanú úroveň prepečenia.

 

Upravenie panenky na panvici je jednoduchý a chutný spôsob, ako si vychutnať toto vynikajúce mäso. Tu je postup, ktorý vám pomôže pripraviť skvele jedlo:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej panenky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 strúčik cesnaku (voliteľne)
  • Bylinky podľa chuti (napr. tymián, rozmarín)
  • Citrón na podávanie (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Panenku umyte pod studenou vodou a osušte ju papierovou utierkou. Odstráňte prebytočný tuk a blany, aby ste získali hladký kus mäsa. Následne mäso nakrájajte na rovnomerné plátky (približne 2-3 cm).

  2. Okorenenie: Plátky panenky osolte a okoreňte čiernym korením z oboch strán. Môžete pridať aj iné koreniny alebo bylinky podľa chuti.

  3. Zohriatie panvice: Na stredne silnu panvicu nalejte olivový olej alebo maslo a nechajte ho zohriať. Ak chcete, môžete pridať aj nasekaný strúčik cesnaku pre bohatšiu chuť.

    Čínska ostrokyslá polievka – Recept

    Čínska ostrokyslá polievka – Recept

    Čítať viac »

  4. Smaženie: Keď je panvica dostatočne horúca, vložte plátky panenky. Smažte ich z každej strany približne 3-4 minúty, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Pre dosiahnutie šťavnatej panenky je dôležité, aby ste ju nesmažili príliš dlho.

  5. Kontrola teploty: Pokiaľ máte teplomer na mäso, ideálna vnútorná teplota pre bravčovú panenku je zhruba 65 °C. Po dosiahnutí tejto teploty môžete mäso vybrať z panvice.

  6. Odpočinok: Nezabudnite nechať panenku odpočívať asi 5-10 minút pred krájaním. Tento krok je dôležitý, aby sa šťavy v mäse dobre rozložili a panenka zostala šťavnatá.

  7. Servírovanie: Mäso podávajte s prílohou podľa vášho výberu, ako sú zemiaky, ryža, zelenina alebo šalát. Môžete ho tiež ozdobiť čerstvými bylinkami a plátkami citróna.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť môžete k panenke pridať aj zeleninu, ako sú papriky, cibuľa alebo cuketa, a restovať ich v rovnakom čase.
  • Ak preferujete silnejšiu chuť, môžete panenku marinovať niekoľko hodín pred jej úpravou.

Dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Skvelý návod, ako pripraviť panenku! Veľmi sa mi páči, že je to jednoduché a chutné. Určite to vyskúšam. Mám rád, keď je jedlo šťavnaté a plné chuti. Ďakujem za tipy!

  2. MartaZelenina píše:

    Tento recept na panenku vyzerá úžasne! Nikdy by ma nenapadlo, že je to také jednoduché. Rád varím pre svoju rodinu a toto bude hit. Už sa teším na servírovanie s čerstvou zeleninou!

  3. Kocurik35 píše:

    Wow, skvelý príspevok! Príprava panenky na panvici vyzerá fakt lákavo. Určite vyskúšam vašu metódu a urobím si ju na víkendový obed. Ďakujem za super rady, určite pomôžu!

  4. ZlatyMacko píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Panenka je moje obľúbené mäso a tento postup sa zdá byť veľmi jednoduchý. Už teraz rozmýšľam o tom, aké koreniny použijem. Určite vám dám vedieť, ako sa podarila!

  5. Svetluskababa píše:

    Ďakujem za tento super recept! Príprava panenky znie veľmi lákavo a jednoducho sa dá zvládnuť aj pre mňa ako začiatočníčku. Teším sa na prípravu a verím, že to bude chutiť skvele!

  6. TrendyKocur píše:

    Super návod na prípravu panenky! Znie to tak jednoducho a chutne! Už mám doma všetky ingrediencie, takže dnes večer sa pustím do varenia. Ďakujem za inšpiráciu k večeri.

  7. Veselohlavka píše:

    ‚Dobrú chuť‘ mi vždy znelo ako výzva! Tento recept ma motivoval vyskúšať niečo nové s panenkou. Som nadšená z rôznych prísad a tipov na servírovanie – nemôžem sa dočkať výsledku!

  8. KreativnyPeciar píše:

    Tento recept je skvelý! Panenka vyzerá chutne a ja milujem varenie doma. Ste veľmi dobrý kuchár, určite vyskúšam vaše rady pri príprave tejto delikatesy.

  9. FajnovyJedloMilacik píše:

    Príprava panenky vyzerá úžasne! Rád varím pre svojich priateľov a rodinu a tento recept bude perfektným prídavkom do môjho repertoáru jedál.

  10. SladkoZabavny píše:

    Tento návod ma veľmi zaujal! Príprava panenky môže byť zábava s rodinou alebo priateľmi. Mám pocit, že budem mať veľa radosti z experimentovania v kuchyni!