Pripraviť puding je jednoduché a rýchle. Tu je jednoduchý recept:
Potrebujete:
- 500 ml mlieka
- 60 g pudingového prášku (obľúbeného príchute)
- 50 g cukru (podľa chuti)
Ako pripraviť puding?
Postup:
- V hrnci si pripravte pudingový prášok a cukor. Pomaly prilejte mlieko, aby sa prášok rozpustil.
- Nenechajte zraziť, dôkladne miešajte, aby ste sa vyhli hrudkám.
- Hrnec postavte na sporák a za stáleho miešania zahrejte zmes na stredne silnom ohni.
- Nechajte zmes povariť a miešajte, kým sa nezhustí. To by malo trvať asi 1-2 minúty.
- Puding nalejte do misky alebo do jednotlivých pohárov a nechajte vychladnúť.
- Keď je puding úplne vychladnutý, môžete ho podávať.
Voila! Vychutnajte si váš domáci puding.
2)
Príprava pudingu je jednoduchý a rýchly proces, ktorý zvládne každý. Puding je obľúbený dezert, ktorý sa dá rôzne variabilne ochucovať a kombinovať s inými prísadami. Tu je základný recept na vanilkový puding, ktorý si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií.
Ingrediencie:
- 500 ml mlieka
- 40 g cukru (podľa chuti)
- 40 g kukuričného škrobu (alebo pudingového prášku)
- 1 vanilkový lusk alebo 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
- (Voliteľné) ovocie, šľahačka alebo čokoláda na ozdobenie
Postup:
-
Príprava materiálov: Najprv si na pracovnej ploche pripravte všetky potrebné ingrediencie a nástroje. Budete potrebovať hrniec, metličku a misku.
-
Zmiešanie surovín: V malej miske zmiešajte kukuričný škrob a cukor. Ak používate vanilkový lusk, rozrežte ho pozdĺžne a vyškrabte semienka do mlieka.
-
Ohrev mlieka: Do hrnca nalejte 500 ml mlieka a pridajte k nemu zmes cukru a škrobu. Ak ste použili vanilkový lusk, pridajte aj jeho polovice. Mlieko ohrejte na strednej teplote, pričom neustále miešajte, aby nedošlo k jeho pripaľovaniu.
-
Varenie pudingu: Až keď mlieko začne vrieť, znížte teplotu a pokračujte v miešaní, kým zmiešanina nezačne hustnúť. Približne po 2-3 minútach by mal puding získať správnu konzistenciu. Pri použití vanilkového extraktu ho pridajte do pudingu hneď po zahustení.
-
Chladenie: Puding nalejte do misiek alebo pohárov. Nechajte ho vychladnúť pri izbovej teplote asi 10 minút a potom ho preložte do chladničky. Nechajte ho tam minimálne 2 hodiny, aby dobre stuhol.
-
Servírovanie: Keď je puding stuhnutý, môžete ho ozdobiť podľa vlastného vkusu – pridať šľahačku, čerstvé ovocie, alebo nastrúhanú čokoládu.
Tipy:
- Experimentujte s príchuťami: Môžete pridať kakao na čokoládový puding alebo rôzne aromatické esencie na vytvorenie originálneho chutného dezertu.
- Puding môžete servírovať aj teplý, ak preferujete jeho jemnejšiu textúru.
Dobrú chuť!
Tento recept na puding je fantastický! Je to naozaj jednoduché a rýchle. Mám rád, keď môžem pridať svoje obľúbené ovocie na vrch. Odporúčam ho všetkým, ktorí majú radi sladkosti!
Wow, aký skvelý recept! Príprava pudingu je taká jednoduchá a výsledok je úžasný. Určite to vyskúšam s vanilkovým extraktom. Ďakujem za zdieľanie tohto super nápadu!
Tento puding vyzerá veľmi chutne! Milujem dezerty, ktoré si môžem prispôsobiť podľa seba. Môj tip je pridať aj čokoládové lupienky. Veľmi sa teším na jeho prípravu!
Toto je presne to, čo som hľadal! Puding sa dá pripraviť rýchlo a jednoducho. Teším sa na experimentovanie s rôznymi príchuťami. Určite to vyskúšam s jahodami, určite to bude bomba!
Skvelý recept! Milujem puding a tento sa mi zdá byť veľmi chutný. Je fajn vedieť, že si ho môžem upraviť podľa seba. Už sa neviem dočkať, kedy si ho pripravím doma!
Tento recept ma nadchol! Puding je moja obľúbená sladkosť a tento návod vyzerá veľmi jednoducho. Skúsim ho spraviť cez víkend s rodinou. Verím, že si pochutnáme všetci!
Perfektný recept na puding! Takéto jednoduché prípravy milujem a určite pridám aj trochu kakaa pre extra chuť. Ďakujem za tento skvelý tip, už teraz mám hlad!
‘Mňam’! Tento puding vyzerá úžasne a tak jednoducho sa pripravuje. Môžem si ho ozdobiť presne podľa chuti – šľahačka alebo ovocie? Veľmi sa teším na jeho výrobu doma.
“Recept je skvostný! Každý zvládne urobiť tak chutný dezert ako puding len za pár minút. Vždy ma teší, keď môžem prekvapiť rodinu niečím sladkým ako toto.”