Ako pripraviť puding?

Pripraviť puding je jednoduché a rýchle. Tu je jednoduchý recept:

Potrebujete:

  • 500 ml mlieka
  • 60 g pudingového prášku (obľúbeného príchute)
  • 50 g cukru (podľa chuti)

 

Ako pripraviť puding?

Postup:

  1. V hrnci si pripravte pudingový prášok a cukor. Pomaly prilejte mlieko, aby sa prášok rozpustil.
  2. Nenechajte zraziť, dôkladne miešajte, aby ste sa vyhli hrudkám.
  3. Hrnec postavte na sporák a za stáleho miešania zahrejte zmes na stredne silnom ohni.
  4. Nechajte zmes povariť a miešajte, kým sa nezhustí. To by malo trvať asi 1-2 minúty.
  5. Puding nalejte do misky alebo do jednotlivých pohárov a nechajte vychladnúť.
  6. Keď je puding úplne vychladnutý, môžete ho podávať.

Voila! Vychutnajte si váš domáci puding.

 

2)

Príprava pudingu je jednoduchý a rýchly proces, ktorý zvládne každý. Puding je obľúbený dezert, ktorý sa dá rôzne variabilne ochucovať a kombinovať s inými prísadami. Tu je základný recept na vanilkový puding, ktorý si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií.

Ingrediencie:

  • 500 ml mlieka
  • 40 g cukru (podľa chuti)
  • 40 g kukuričného škrobu (alebo pudingového prášku)
  • 1 vanilkový lusk alebo 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • (Voliteľné) ovocie, šľahačka alebo čokoláda na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava materiálov: Najprv si na pracovnej ploche pripravte všetky potrebné ingrediencie a nástroje. Budete potrebovať hrniec, metličku a misku.

  2. Zmiešanie surovín: V malej miske zmiešajte kukuričný škrob a cukor. Ak používate vanilkový lusk, rozrežte ho pozdĺžne a vyškrabte semienka do mlieka.

  3. Ohrev mlieka: Do hrnca nalejte 500 ml mlieka a pridajte k nemu zmes cukru a škrobu. Ak ste použili vanilkový lusk, pridajte aj jeho polovice. Mlieko ohrejte na strednej teplote, pričom neustále miešajte, aby nedošlo k jeho pripaľovaniu.

  4. Varenie pudingu: Až keď mlieko začne vrieť, znížte teplotu a pokračujte v miešaní, kým zmiešanina nezačne hustnúť. Približne po 2-3 minútach by mal puding získať správnu konzistenciu. Pri použití vanilkového extraktu ho pridajte do pudingu hneď po zahustení.

  5. Chladenie: Puding nalejte do misiek alebo pohárov. Nechajte ho vychladnúť pri izbovej teplote asi 10 minút a potom ho preložte do chladničky. Nechajte ho tam minimálne 2 hodiny, aby dobre stuhol.

  6. Servírovanie: Keď je puding stuhnutý, môžete ho ozdobiť podľa vlastného vkusu – pridať šľahačku, čerstvé ovocie, alebo nastrúhanú čokoládu.

Tipy:

  • Experimentujte s príchuťami: Môžete pridať kakao na čokoládový puding alebo rôzne aromatické esencie na vytvorenie originálneho chutného dezertu.
  • Puding môžete servírovať aj teplý, ak preferujete jeho jemnejšiu textúru.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *