Ako pripraviť puding?
Pripraviť puding je veľmi jednoduché a rýchle. Tu je prehľadný recept:
Čo budete potrebovať:
- 500 ml mlieka
- 60 g prášku na puding (váš obľúbený chuťový variant)
- 50 g cukru (podľa vlastnej preferencie)
Ako vyrobiť puding?
Ako na to:
- V hrnci zmiešajte prášok na puding a cukor. Pomaly vylievajte mlieko, aby sa prášok dokonale rozpustil.
- Dbajte na to, aby sa zmes nezrazila, a míste dôkladne, aby ste predišli hrudkám.
- Hrnček postavte na sporák a pri neustálom miešaní ohrejte zmes na strednom ohni.
- Povarte zmes a priebežne miešajte, až sa zahustí. Mal by to byť proces trvajúci približne 1-2 minúty.
- Puding prelejte do misy alebo do jednotlivých pohárov a nechajte ho vychladnúť.
- Keď je puding úplne vychladnutý, máte ho pripravený na servírovanie.
Voila! Užívajte si svoj vlastnoručne pripravený puding.
2) Ako pripraviť puding?
Príprava pudingu predstavuje jednoducho zvládnuteľný a rýchly postup, ktorý sa dá bez problémov realizovať. Puding je obľúbený dezert, ktorý je možné rôzne chuťovo obohatiť a kombinovať s inými zložkami. Tu je základný recept na vanilkový puding, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií.
Potrebné suroviny:
- 500 ml mlieka
- 40 g cukru (podľa vlastného vkusu)
- 40 g kukuričného škrobu (alebo prášku na puding)
- 1 vanilkový lusk alebo 1 čajová lyžička vanilkového aromatu
- Štipka soli
- (Voliteľné) ovocie, šľahačka alebo čokoláda na dekoračné účely
Ako pokračovať:
-
Príprava surovín: Na začiatku si na pracovnej ploche vopred pripravte všetky potrebné ingrediencie a nástroje. Požadovať budete hrniec, metličku a misku.
-
Zmiešanie ingrediencií: V malej miske kombinujte kukuričný škrob s cukrom. Pokiaľ používate vanilkový lusk, rozrežte ho pozdĺžne a vyškrabte semená do mlieka.
-
Ohrev mlieka: Do hrnca vylejte 500 ml mlieka a pridajte kombináciu cukru a škrobu. Ak ste použili vanilkový lusk, nezabudnite pridať aj jeho polovičky. Mlieko ohrejte na strednej teplote, pričom mu venovať kontinuálne miešanie, aby sa nepripaľovalo.
-
Varíme puding: Až keď mlieko začne vrieť, znížte teplotu a stále miešajte, kým zmes nezačne hustnúť. Po 2-3 minútach by mal puding dosiahnuť správnu konzistenciu. Pri použití vanilkového aromatu ho pridajte do pudingu hneď po zahustení.
-
Chladenie: Puding prelejte do misiek alebo pohárov. Nechajte ho vychladnúť pri izbovej teplote asi 10 minút a potom ho presuňte do chladničky. Počkajte aspoň 2 hodiny, aby poriadne stuhol.
-
Podávanie: Keď je puding dostatočne tuhý, môžete ho ozdobiť podľa svojho vkusu – pridajte šľahačku, čerstvé ovocie, alebo nastrúhanú čokoládu.
Užitočné tipy:
- Otestujte rozličné príchute: Môžete pridať kakao na čokoládovú variantu pudingu alebo rôzne aromatické esencie na vytvorenie jedinečného dezertu.
- Puding sa môže servírovať aj teplý, pokiaľ máte radi jemnejšiu konzistenciu.
Dobrú chuť!