Ako pripraviť pšeno?

Ak chcete pripraviť pšeno, nasledujte tieto kroky:

  1. Vezmite si žiadané množstvo pšena a opláchnite ho pod tečúcou vodou.
  2. Presušte pšeno v sitách alebo na čistom uteráku, aby odstránili prebytočnú vlhkosť.
  3. Prelejte pšeno dostatočným množstvom vody a pridajte trochu soli.
  4. Povarte pšeno na miernom ohni asi 30-40 minút, kým nebude mäkké a varené.
  5. Ak je pšeno ešte stále tvrdé, pridajte trochu vody a pokračujte varením, až kým nebude dosiahnutá žiadana konzistencia.

 

Ako pripraviť pšeno?

Keď je pšeno uvarené, môžete ho použiť v rôznych receptoch. Pšeno je skvelé ako príloha k mäsu, zelenine alebo ako základ pre šaláty. Skúste experimentovať s rôznymi zložkami, kým nenájdete ten správny recept, ktorý vám vyhovuje.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *