Ak dlho zavarať uhorky závisí od toho, aký druh zavárania preferujete. Existujú rôzne spôsoby, ako uhorky zavárať, ale tu je jeden jednoduchý postup:

  1. Uhorky dôkladne opláchnite studenou vodou a ošúpte ich pokožku.
  2. Uhorky nakrájajte na plátky, koluty alebo nechajte celé.
  3. Sterilizujte poháre a pokrievky, do ktorých budete uhorky zavárať, buď vo vriacej vode alebo v rúre.
  4. Ak používate solený zápar, zohrejte zmes vody, octu a soli v hrnci a nechajte ju vrieť.
  5. Uhorky umiestnite do sterilizovaných pohárov a nalejte na ne horúci zápar. Nechajte malý medzeru medzi vrchom uhorky a hrdlom pohára.
  6. Poháre dobre uzavrite pokrievkou a opatrne ich uložte na chladné a tmavé miesto.

Ako dlho zavárať uhorky?

Uhorky by sa mali skladovať asi 2-6 týždňov pred konzumáciou, aby sa získal plný chuťový zážitok. Nezabudnite dôkladne umyť a sterilizovať všetky nádoby a spotrebiče pred zaváraním uhorky.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *