Na prípravu husacej pečene je potrebných niekoľko základných ingrediencií:
– 500 g husacej pečene
– soľ
– korenie
– maslo
– cibuľa
– cesnak
– majoránka alebo rozmarín
Ako pripraviť husaciu pečienku?
Postup prípravy:
1. Najprv dôkladne opláchnite a osušte husaciu pečeň. Následne ju nakrájajte na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte na drobno nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte, kým cibuľa nezhnedne.
3. Potom pridajte nakrájanú husaciu pečeň a opekajte ju z oboch strán dozlatista.
4. Na záver môžete pridať majoránku alebo rozmarín na dochutenie.
5. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, ako s bramborovým pyré, šalátom alebo dusenou zeleninou.
Dobrú chuť!