Chutná Vareška

Cuketa plnená mletým mäsom

Cuketa plnená mletým mäsom

Cuketu by som jedla každý deň. No tento spôsob milujeme všetci v domácnosti.

Potrebujeme na varenie:

  • 700 g mletého mäsa
  • 1 cubuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cukety
  • 1 teglík smotany na varenie
  • 1 vajce
  • olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • sladká paprika (mleté – korenie)
  • syr

 

Cuketa plnená mletým mäsom

Do panice si rozpustíme maslo alebo olej. K nemus pridáme na drobno nakrájani cibuľku, cesnak, mleté čierne korenie, soľ a pridáme mleté mäso. Môžeme za stáleho miešania mäso restovať alebo trochou vody podliať a dusiť do mäkka. Na konci pridajte aj mletú červenú papriku.

Cuketu som ošúpala, prekrojila pozdĺžne na polovicu a lyžičkou vydlabala otvory. Ako keby malé loďky, také ako na obrázku. Položila som ich na plech a do vrch naplnila mletný mäso. Podlejte aj cukety osolenou vodou nech sa pri pečení nechytia.

Vajíčko som si rozmiešala so smotanou na varenie a vylila som to na mäso. Tak aby sa mi medzery medzi mäso a cuketou zaplnili.
Piekla som v rozohriatej rúre na 200 stupňoch po dobu 30 minút. V polke pečenia som na vrch cukiet pokladala syr pre lepšiu chuť. Takto nám aj syr ochová vlhkosť v cukete a kraje sa nevysušia.

Po dopečení som to podavala so zemiakmi ale často aj so zeneninovým šalátom. Alebo s kyslími uhorkami či pečeným toastom. Variácie sú rôzne môžete si vyberať. Prajem dobrú chuť.

 

Cuketa plnená mletým mäsom

Cuketa plnená mletým mäsom

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *