Cuketa plnená mletým mäsom
Cuketu by som jedla každý deň. No tento spôsob milujeme všetci v domácnosti.
Potrebujeme na varenie:
- 700 g mletého mäsa
- 1 cubuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cukety
- 1 teglík smotany na varenie
- 1 vajce
- olej
- soľ, mleté čierne korenie
- sladká paprika (mleté – korenie)
- syr
Cuketa plnená mletým mäsom
Do panice si rozpustíme maslo alebo olej. K nemus pridáme na drobno nakrájani cibuľku, cesnak, mleté čierne korenie, soľ a pridáme mleté mäso. Môžeme za stáleho miešania mäso restovať alebo trochou vody podliať a dusiť do mäkka. Na konci pridajte aj mletú červenú papriku.
Cuketu som ošúpala, prekrojila pozdĺžne na polovicu a lyžičkou vydlabala otvory. Ako keby malé loďky, také ako na obrázku. Položila som ich na plech a do vrch naplnila mletný mäso. Podlejte aj cukety osolenou vodou nech sa pri pečení nechytia.
Vajíčko som si rozmiešala so smotanou na varenie a vylila som to na mäso. Tak aby sa mi medzery medzi mäso a cuketou zaplnili.
Piekla som v rozohriatej rúre na 200 stupňoch po dobu 30 minút. V polke pečenia som na vrch cukiet pokladala syr pre lepšiu chuť. Takto nám aj syr ochová vlhkosť v cukete a kraje sa nevysušia.
Po dopečení som to podavala so zemiakmi ale často aj so zeneninovým šalátom. Alebo s kyslími uhorkami či pečeným toastom. Variácie sú rôzne môžete si vyberať. Prajem dobrú chuť.
Cuketa plnená mletým mäsom
[penci_recipe]