Tarhoňa je tradičné slovenské jedlo podobné haluškám alebo knedľám, ktoré sa často podávajú so strukovinami, mäsom alebo omáčkou. Nižšie je recept na prípravu domácej tarhoňe:

Ingrediencie:

– 250 g hladkej múky
– 1 vajce
– 1 štipka soli
– voda

 

Ako pripraviť tarhoňu?

Postup:

1. Do misky si najprv preosejeme múku a pridáme štipku soli.
2. Do múky potom oddeľte bielka od žĺtka a pridajte žĺtka do múky.
3. Pridajte aj celé vajce.
4. Zmiešajte všetky ingrediencie do hladkej konzistencie. Ak je cesto veľmi suche, postupne pridávajte trochu vody.
5. Keď máte hotové cesto, nechajte ho odpočívať asi 15 minút pod utierkou.
6. Po odpočinku si cesto rozvaľkáme a nakrájame na menšie kúsky podľa vášho výberu (halušky alebo batožiny).
7. Môžete uvariť tarhoňu v čistiacej vode alebo do omáčky, až kým kúsky nevystúpia na povrch a nie sú už tvrdé.
8. Tarhoňu môžete podávať samotnú alebo ako prílohu s omáčkou, mäsom alebo zeleninou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *