Ako pripraviť ražniči?

Pripravujú sa ražniči, tradičné balkánske špízy, veľmi jednoducho. Tu je jednoduchý recept:

Potrebujete:

  • 500 gramov mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie, podľa vašej preferencie)
  • 1 cibuľu
  • 1 papriku (červenú, žltú alebo zelenú)
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Príloha (napríklad chlieb, zemiaky, šalát)

 

Ako pripraviť ražniči?

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na kocky veľkosti 2-3 cm a dajte do misy.
  2. Cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a papriku na väčšie kúsky.
  3. V miske zmiešajte mäso s cibuľou a paprikou.
  4. Pridajte soľ, korenie a trochu olivového oleja. Dobré koreniny na ražniče sú napríklad mletá paprika, čierne korenie, sušené bylinky alebo cesnak.
  5. Dobre premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozprelo po mäse. Nechajte marinovať aspoň 1-2 hodiny, ak je to možné, alebo ideálne cez noc.
  6. Predpečte gril alebo panvicu.
  7. Nastarajte mäso na drevné špízy a opiekajte na grile alebo v panvici, až kým mäso nie je pekne zhnité a vonku zlatisto-hnedé. Ak vám zostane marináda, môžete ju počas pečenia pravidelne nanášať na ražniče pre väčšiu chuťovú exploziu.
  8. Podávajte ražniče s prílohou podľa vašej preferencie, napríklad s chlebom, zemiakmi alebo šalátom.

Dúfam, že Vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *