Ako zavárať v hrnci

Ako zavárať v hrnci? Najlepší spôsob je vážne zavárať v hrnci. Zaváranie v umývačke riadu alebo v rúre nie je tak dobré ako v hrnci s vodou. To staré klasické ja najlepšie. V umývyčke už vôbec. A v rúre sa mis talo, že aj kvalitné fľaštičky mi praskli a s celej roboty nebolo nič. Pričom som mala len malú teplotu.

A tak tak ide  radšej po stále dobre istote.

Na zavaranie v hrnci potrebujete hrniec, vodu a ingredienciu, ktorú chcete zavariť (napr. cestoviny, ryžu, zeleninu atď.).

1. Naplňte hrniec vodou do polovice a privediete ju k varu.
2. Pridajte ingredienciu, ktorú chcete zavariť do vriacej vody.
3. Po pridaniu ingrediencie znížte teplotu a nechajte ju zavariť podľa potreby (čas závisí od druhu ingrediencie).
4. Občas premiešajte, aby sa zabezpečilo rovnomerné zovretie všetkých časti jedla.
5. Po zavarení vypnite oheň a nechajte ingredienciu odstáť v hrnci ešte niekoľko minút.
6. Potom môžete jedlo vybrať z hrnca a podávať.

 

Ako zavárať v hrnci?

Týmto spôsobom môžete zavariť rôzne druhy jedál v hrnci. Ja ideálne zaváram čučoriečky, maliny, broskyne alebo aj kyslejšie veci ako sp kyslé uhorky či pálive chilli papričky či ajvar.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *