Ako zavárať jablká na koláč?

Jablká môžete jednoducho zavariť na koláč týmto spôsobom:

  1. Najprv si pripravte jablká. Ošúpte ich a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na sporáku si pripravte hrniec so vodou. Pridajte do neho cukor podľa chuti. Na 1 liter vody môžete pridať približne 100-150 g cukru.
  3. Hrnec postavte na sporák a nechajte vodu s cukrom zovrieť.
  4. Keď začne voda vrieť, pridajte do nej jablká. Nechajte ich variť asi 5-10 minút, alebo kým nezmäknú.
  5. Potom odstráňte hrniec zo sporáku a nechajte jablká vychladnúť v šťave.
  6. Hotové zavarené jablká môžete použiť ako náplň na koláč, pridajte ich na cesto alebo napríklad na džemový koláč. Môžete ich aj podávať samostatne ako kompót.

 

Ako zavárať jablká na koláč?

Týmto spôsobom zavarené jablká budú krásne mäkké a sladké, skvelé na koláče alebo jednoducho na samostatné podávanie.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *