Ako pripraviť rebierka

Príprava rebierok je veľmi nenáročná. Nasleduje jednoduchý návod:

  1. Rebrá umyte pod studenou vodou a osušte ich pomocou papierovej utierky.
  2. V miske skombinujte nasledujúce zložky na marinádu: olivový olej, soľ, čierne korenie, cesnak (či už čerstvý alebo sušený), bazalku a papriku.
  3. Marinádu rozotrite na oboch stranách rebierok a nechajte ich marinovať minimálne hodinu, optimálne cez noc v chladničke.
  4. Pred pečením nechajte rebierka dosiahnuť izbovú teplotu. Predhrejte rúru na 180 °C.
  5. Pripravte plech na pečenie a uistite sa, že je dostatočne priestranný pre pohodlné otáčanie rebierok.
  6. Umiestnite rebierka na plech, kožou nahor, a vložte ich do rúry. Pečte približne 30-40 minút, alebo kým nie sú dôkladne prepečené. Pravidelne ich otáčajte a pokrývajte marinádou, aby sa nevysušili.
  7. Po upečení preneste rebierka na tanier a nechajte ich niekoľko minút odpočívať. Toto pomôže udržať šťavnatosť mäsa.
  8. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad pečenými zemiakmi, šalátom alebo zeleninovými špízmi.

Ako na prípravu rebierok?

Som si istý, že s touto jednoduchou technikou pripravíte výborné a chutné rebierka! Prajem dobrú chuť!

Výborná šampiňónová polievka

Výborná šampiňónová polievka

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Aleška píše:

    Rebierka sú skvelým spôsobom, ako si dopriať chvíle oddychu a relaxu. Odporúčam vyskúšať!

  2. Evička píše:

    Rebierka sú skvelým príkladom tradičnej slovenskej kuchyne. Ich chuť je nezameniteľná a jedinečná. Odporúčam vyskúšať!