Ako pripraviť rib eye steak

Priprava ribeye steaku môže byť jednoduchá, ale vyžaduje si niekoľko krokov, aby ste dosiahli dokonalý výsledok. Tu je postup, ktorý môžete nasledovať:

  1. Nechajte ribeye steak odmraziť a priveste ho na izbovú teplotu tým, že ho necháte 30-60 minút na pulte – to zabezpečí, že sa pečenie bude rovnomernejšie.
  2. Predhrejte panvicu alebo gril na stredne vysokú teplotu. Ak používate panvicu, môžete pridať trochu oleja alebo masla, aby sa steak nespálil.
  3. Opláchnite a osušte steak papierovou utierkou. Potom ho osolte a okoreňte podľa svojho vkusu. Použite hrubozrnnú soľ a čerstvo mleté čierne korenie pre maximálny chuťový zážitok.
  4. Položte steak na predhrievanú panvicu alebo gril. Pečte ho približne 3-4 minúty na každej strane pre stredne-rare (v závislosti od hrúbky mäsa). Ak chcete viac dobre prepečené, predĺžte čas pečenia.
  5. Po pečení odstráňte steak z tepla a nechajte ho oddýchnuť aspoň 5 minút na dosiahnutie šťavnatosti. Zakryte steak kúskom alobalu, aby sa udržala teplo.
  6. Po oddychu môžete steak nakrájať na plátky a podávať ho s prílohami ako sú pečené zemiaky alebo zelenina.

Ako pripraviť rib eye steak?

Toto je len základný postup a môžete ho prispôsobiť svojmu chuti a preferenciám. Užite si svoj ribeye steak!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *