Ako zavárať alma papriku

Ako zavárať alma papriku? Alma paprika je taká jabĺčková paprika, teda v tvare jablka. Je pre nú typickú pálivosť. Mnohí sa zhodujú, že ide o chutnú zeleninu a je vhodná na dlhodobé skladovanie. Najme ak ju zavarite alebo vysušíte na korenie.

Na zavarenie alm papriky si pripravte nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg almy papriky
– 2 veľké cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica soli
– 1 lyžica cukru
– 250 ml octu
– 250 ml vody
– 200 ml oleja

 

Ako zavárať alma papriku?

Postup:

1. Papriky očistite od semien a nožičiek a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky a cesnak pretlačte alebo nakrájajte na drobné kúsky.
3. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zlatisto zozlatia.
4. Pridajte nakrájanú papriku a za stáleho miešania orestujte ju asi 5 – 10 minút.
5. Pridajte ocot, vodu, soľ a cukor a nechajte zmes prevrieť.
6. Znížte teplotu a nechajte zavariť na miernom ohni asi 20 minút, občas premiešajte.
7. Zavárané papriky ešte horúce nalejte do predom pripravených sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkom.
8. Poháre obráťte s viečkom nadol a nechajte vychladnúť.

Zavárané almy papriky môžete podávať ako prílohu k mäsu, alebo ako chuťovku k chlebu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *