Ako pripraviť rump steak?

Ak chcete pripraviť rump steak, nasledujte tieto kroky:

  1. Vyberte kvalitný kus rump steak z mäsiarstva alebo supermarketu. Odstráňte ho z chladničky a nechajte sa zohriať na izbovú teplotu.
  2. Predhrejte panvicu na stredne vysokú teplotu. Pripravte si marinádu z olivového oleja, soľou, čiernym korením a ľubovoľnými ďalšími koreninami podľa chuti (napríklad cesnakom alebo rozmarínom).
  3. Opatrne potrite marinádou rump steak, tak, aby bol po celom povrchu pokrytý.
  4. Keď je panvica dostatočne horúca, položte rump steak na panvicu a nechajte sa opekať asi 4-5 minút z oboch strán. Pokiaľ chcete, aby bol steak viac prepečený, predĺžte čas opekania podľa potreby.
  5. Po upečení rump steak vyberte z panvice a nechajte ho odpočívať na tanieri po dobu 5-10 minút, aby sa mäso uvoľnilo a šťavnatosť sa udržala.
  6. Podávajte rump steak s prílohou podľa chuti, ako napríklad zemiakmi, zeleninou alebo šalátom. Môžete ho tiež posypanýmes quitom či kúskami masla.

 

Ako pripraviť rump steak?

Po nasledovaní týchto krokov by ste mali mať skvelý rump steak, ktorý je pečený vonku a jemný vo vnútri. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Marta píše:

    Rump steak je obdĺžnikový kus mäsa, ktorý pochádza z oblasti panvovej časti hovädzieho. Na jeho prípravu odporúčam najprv steak nechať pri izbovej teplote asi 30 minút pred varením, čím sa zabezpečí rovnomerné prepečenie.

    Osolte a okoreňte ho podľa chuti, môžete pridať aj cesnak alebo bylinky pre extra arómu. Panvicu rozohrejte na vysokú teplotu a pridajte trochu oleja. Steak opečte z každej strany 3-5 minút, v závislosti od požadovanej úpravy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *