Ako pripraviť rump steak?

Aby ste upiekli rump steak, riaďte sa nasledujúcimi pokynmi:

  1. Vyberte si kvalitný kus rump steak z mäsiarstva alebo obchodu. Nezabudnite ho vybrať z chladničky a nechať ho zahriať na izbovú teplotu.
  2. Predhrejte panvicu na stredne silný plameň. Pripravte marinádu kombinovaním olivového oleja, soli, čierneho korenia a akýchkoľvek ďalších korenín podľa vlastného výberu (napríklad cesnaku alebo rozmarínu).
  3. Opatrne obmäkčte rump steak marinádou, tak, aby sa dostala na celý jeho povrch.
  4. Akonáhle je panvica dostatočne prehrievaná, položte na ňu rump steak a pečte ho približne 4-5 minút z oboch strán. V prípade, že preferujete steak viac prepečený, upravte čas varenia podľa potreby.
  5. Po upálení rump steak vyberte z panvice a nechajte ho oddychovať na tanieri po dobu 5-10 minút, aby sa mäso uvoľnilo a zachovalo si šťavnatosť.
  6. Servírujte rump steak s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, zelenina alebo šalát. Môžete ho tiež posypať bylinkami či pridať kúsky masla.

 

Akým spôsobom pripraviť rump steak?

Po dodržaní týchto pokynov by ste mali mať vynikajúci rump steak, ktorý je z vonkajšej strany krásne upečený a vo vnútri šťavnatý. Prajeme dobrú chuť!

Maková plnka do palaciniek

Maková plnka do palaciniek

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Marta píše:

    Rump steak je obdĺžnikový kus mäsa, ktorý pochádza z oblasti panvovej časti hovädzieho. Na jeho prípravu odporúčam najprv steak nechať pri izbovej teplote asi 30 minút pred varením, čím sa zabezpečí rovnomerné prepečenie.

    Osolte a okoreňte ho podľa chuti, môžete pridať aj cesnak alebo bylinky pre extra arómu. Panvicu rozohrejte na vysokú teplotu a pridajte trochu oleja. Steak opečte z každej strany 3-5 minút, v závislosti od požadovanej úpravy.