Ako pripraviť tapioku?

Tapioka je škrobová múka získaná z maniocovej (kassavovej) koreňovej plodiny. Pripravenie tapioky je jednoduché. Tu je postup:

  1. Zahŕňte tapioku do misky a umyte ju vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob.
  2. Nalejte tapioku do hrnca a pridajte vodu. Pomery sú obvykle 1 šálka tapioky na 4 šálky vody.
  3. Dajte hrniec na mierny oheň a nechajte tapioku variť sa, občas miešajte, aby sa zabránilo zrazeninám.
  4. Nechajte tapioku variť asi 20 minút, alebo kým tapioka nezískajú želatinóznu štruktúru.
  5. Keď tapioka dosiahne želatinóznu štruktúru, scedite ju cez sitko.
  6. Prepláchnite tapioku studenou vodou, aby ste odstránili prípadný prebytočný škrob.
  7. Je hotová na použitie!

 

Ako pripraviť tapioku?

Pamätajte, že tapioka má zvyčajne neutrálnu chuť a preto sa často používa v dezertoch alebo ako zahusťovadlo v omáčkach a polievkach. Experimentujte s rôznymi receptami a vychutnajte si tapioku!

 

2)

Tapioka je zaujímavá surovina, ktorá sa získava z koreňa manioku a je známa svojou jedinečnou textúrou. Je obľúbená najmä v ázijskej kuchyni a používa sa na prípravu rôznych jedál, ako sú dezerty, nápoje a polievky. Pripraviť tapioku nie je zložité, ale vyžaduje si určitý postup. Tu je návod, ako ju pripraviť.

Ingrediencie

  • 1 šálka tapiokových perličiek
  • 4 šálky vody
  • Soľ (podľa chuti, voliteľné)

Postup

  1. Namočenie tapioky

    • Pred varením je dobré tapiokové perličky na niekoľko hodín namočiť. Namočte ich na 1-2 hodiny do studenej vody. Týmto spôsobom sa perličky zmäknú a skráti sa doba varenia.
  2. Varenie tapioky

    • Do hrnca nalejte 4 šálky vody a priveďte ju do varu.
    • Keď voda začne variť, pridajte namočené tapiokové perličky.
    • Znížte teplotu a varte na miernom ohni. Pri varení je dôležité neustále miešať, aby sa perličky neprilepili na dno hrnca.
  3. Súčasné varenie

    • Tapiokové perličky zvyčajne varte 20-30 minút. Budete vedieť, že sú hotové, keď budú priehľadné a nadýchané. Nezabudnite skontrolovať, či sú všetky perličky dostatočne uvarené.
    • Ak sa vám zdá, že sú perličky ešte tuhé, varte ich o niečo dlhšie.
  4. Odstavenie a opláchnutie

    • Po uvarení sceďte tapioku do sitka a opláchnite ju studenou vodou. Tým odstránite prebytočný škrob a zastavíte proces varenia.
  5. Príprava na podávanie

    • Uvarenú tapioku môžete použiť na rôzne spôsoby. Môžete ju pridať do dezertov ako sú pudingy, smoothies alebo nápoje, ako je populárny bubble tea.
    • Môžete ju ochutiť cukrom, kokosovým mliekom alebo vanilkou, aby ste jej dodali extra chuť.

Tipy

  • Pozor na množstvo vody – podiel vody a tapioky závisí od požadovanej konzistencie. Ak máte radi mäkšiu tapioku, pridajte viac vody.
  • Môžete experimentovať s rôznymi príchuťami a prísadami, aby ste vytvorili svoje vlastné variácie.

Tapioka je univerzálna surovina, ktorá sa dá prispôsobiť mnohým receptom. Po jej zvládnutí si určite obľúbite jej zaujímavú textúru a flexibilitu v použití. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *