Ako pripraviť trhané mäso?

Ak chcete pripraviť trhané mäso, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie a postup:

Ingrediencie:

  • 500 gramov bravčového alebo kuracieho mäsa (hruštka, plece, stehno)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • 1/2 lyžičky rascepu (opcionálne)
  • 1/2 šálky vody alebo vývaru

 

Ako pripraviť trhané mäso?

Postup:

  1. Mäso si očistite od tuku a pokrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  3. V hrnci zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Zľahka ich orestujeme, až kým nebudú mäkké a zľahka zlaté.
  4. Pridáme nakrájané mäso a opekáme, kým nezmení farbu na vonkajšej strane. Mäso potom otočíme a opékame aj z druhej strany.
  5. Pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku a rascepo (ak ho používate). Všetko dobre premiešame.
  6. Pridáme vodu alebo vývar a znížime teplotu ohňa na strednú. Prikryjeme hrniec a dusíme asi 2 hodiny, až kým mäso nezmäkne a nerozpadá sa.

Trhané mäso je možné podávať napríklad v tortille, bagetách alebo s prílohou zo zemiakov alebo ryže. Môžete ho tiež ochutiť podľa vlastného vkusu pridaním rôznych byliniek alebo omáčok. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *