Ak chcete pripraviť trhané mäso, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie a postup:
Ingrediencie:
- 500 gramov bravčového alebo kuracieho mäsa (hruštka, plece, stehno)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky mletej papriky
- 1/2 lyžičky rascepu (opcionálne)
- 1/2 šálky vody alebo vývaru
Ako pripraviť trhané mäso?
Postup:
- Mäso si očistite od tuku a pokrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- V hrnci zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Zľahka ich orestujeme, až kým nebudú mäkké a zľahka zlaté.
- Pridáme nakrájané mäso a opekáme, kým nezmení farbu na vonkajšej strane. Mäso potom otočíme a opékame aj z druhej strany.
- Pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku a rascepo (ak ho používate). Všetko dobre premiešame.
- Pridáme vodu alebo vývar a znížime teplotu ohňa na strednú. Prikryjeme hrniec a dusíme asi 2 hodiny, až kým mäso nezmäkne a nerozpadá sa.
Trhané mäso je možné podávať napríklad v tortille, bagetách alebo s prílohou zo zemiakov alebo ryže. Môžete ho tiež ochutiť podľa vlastného vkusu pridaním rôznych byliniek alebo omáčok. Dobrú chuť!