Ako upiecť kura aby nebolo suché? Celkom dobre postačí, ak stiahente teplotu v rúre a kuracie múso dobre zakryjete. Prípadne nezabudnite podlievať a to buď vodou abo vývarom zo slepačieho alebo zeleninového vývaru.
Na prípravu kura, ktorá nebude suchá, potrebujete nasledujúce ingrediencie:
1 kus kurča (rozrezané na porcie)
2 lyžice olivového oleja
1 cibuľa (nasekaná)
2 strúčiky cesnaku (rozdrvíme)
1 pohár kuracieho vývaru
1 pohár bieleho vína
2 lyžice paradajkového pretlaku
soľ, čierne korenie, červená paprika, mletý korenie
Ako upiecť kura aby nebolo suché?
Postup:
1. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať.
2. Pridáme kúsky kurča a opečieme z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
3. Pridáme kurací vývar, biele víno a paradajkový pretlak. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
4. Necháme pod pokrievkou dusiť asi 30-40 minút, kým sa mäso úplne neprepečie a nezmäkne.
5. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu a môžeme ozdobiť bylinkami.
Takto pripravené kura by nemalo byť suche a bude mať bohatú chuť.
1. Dobre podlievať
2. Znížiť teplotu
3. Dobre ho zakryť.
Toto by malo pomôcť oveľa viac.