Ako pripraviť tortillu?

Príprava tortilly je veľmi ľahká. Tu je podrobný návod krok za krokom:

  1. Najprv si pripravíme cesto. V miske zmiešajte múku, soľ a vodu. Miešajte, kým sa zmes nespojí a nezhustí.
  2. Vyvaľkajte cesto na pomúčenej doske do tenkej formy.
  3. Na zahriatej panvici pridajte trošku oleja a nechajte ho zahriať. Následne naň položte tortillu.
  4. Pečte tortillu na panvici približne 30 sekúnd, až kým sa na jej povrchu objavia malé bublinky. Potom ju otočte a nechajte piecť ďalších 30 sekúnd.
  5. Celý proces opakujte s ostatnými kús-mi cesta, kým nebudete mať hotové všetky tortilly.
  6. Tortilly môžete naplniť podľa vlastných preferencií. Môžete do nich pridať varené mäso, zeleninu a rôzne omáčky.
  7. Podávajte zrolované tortilly samostatne, alebo ich možete krátko dopekať na panvici len z jednej strany, aby sa trochu opiekli.

 

Ako pripraviť tortillu?

Tortilla je obľúbené jedlo, ktoré môžete pripraviť rôznymi spôsobmi a predstavuje skvelý základ pre mnohé ďalšie pokrmy. Tu je jednoduchý návod na prípravu základnej tortilly.

Ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky teplej vody
  • 1/4 šálky rastlinného oleja (alebo masla, pokiaľ to preferujete)

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V miske zmiešajte múku spolu so soľou. Dôkladne premiešajte, aby sa soľ rovnomerne rozptýlila.
    • Pridajte olej a začnite zamiešavať, aby sa spojil s múkou.
    • Postupne pridávajte teplú vodu, pričom miešajte cesto, až kým sa nezbaví drobných hrudiek a nezačne byť kompaktné.
  2. Hnetenie cesta:

    • Preložte cesto na pomúčenú pracovnú plochu a hnite ho asi 5-7 minút, kým nebude hladké a elastické. Ak je cesto príliš lepkavé, môžete pridať trošku múky.
    • Keď je cesto hotové, zabaľte ho do potravinovej fólie alebo ho zakryte utierkou a nechajte odpočívať približne 30 minút, čím získa lepšiu štruktúru.
  3. Tvorba tortíl:

    Pečené kuracie stehno so zemiakmi

    Pečené kuracie stehno so zemiakmi

    Čítať viac »

    • Po odpočinutí rozdeľte cesto na 8-10 rovnakých častí. Z každej časti vytvarujte guľku.
    • Na pomúčenej ploche vyvaľkajte z každej guľky tenký plát (asi 2-3 mm hrubý). Snažte sa, aby tortily mali čo najrovnomernejší tvar.
  4. Pečenie tortíl:

    • Rozohrejte panvicu na strednej teplote (odporúčame použiť panvicu s nepriľnavým povrchom).
    • Položte tortilu na panvicu a pečte asi 30-60 sekúnd z každej strany, kým nezačne zlatnúť a nevytvoria sa na nej malé bublinky.
    • Hotové tortily preneste na tanier a zakryte ich utierkou, aby zostali teplé a mäkké.
  5. Skladovanie:

    • Tortily môžete podávať okamžite, alebo ich ponechajte v teple, kým nebudete pripravení na servírovanie. Ak plánujete uchovať tortily na ďalšie dni, nechajte ich vychladnúť a uložte ich do vzduchotesnej nádoby v chladničke.

Záver:

Pripravovanie domácich tortíl je jednoduchý a zábavný proces, ktorý vám umožňuje prispôsobiť si ich podľa vlastných chuťových preferencií. Môžete ich kombinovať s rôznymi náplňami, ako sú tacos, burritos alebo quesadilly. Vyskúšajte experimentovať s celozrnnou múkou, alebo pridajte bylinky a koreniny do cesta pre zaujímavejšiu chuť. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Filip píše:

    Fuj, toto sa nedá jesť. Tofu je riadný odpor.

  2. František píše:

    Ako pripraviť tortillu som nikdy nevedel.Ďakujem že podľa tohto receptu som sa to naučil.Bola veľmi chutná