Ako pripraviť utopence

Veľmi si cením váš záujem o rozsiahlejší text týkajúci sa prípravy utopencov. Tento klasický český pokrm je medzi mnohými milovníkmi jedla veľmi obľúbený. Jeho pôvod sa pripisuje Prostějovu, kde sa prvýkrát objavil v 19. storočí. Tu je detailný návod, ako pripraviť tento vynikajúci a chutný pokrm:

Suroviny:

  • 500 g kvalitného uhorčika
  • 200 g nakladaných uhorkov
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 červená cibuľa
  • 1 červená paprika
  • Mletá paprika podľa chuti
  • 1 lyžička kôpru
  • 1 lyžička hrozienok
  • 1 lyžička rasce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa preferencií

 

Akým spôsobom pripraviť utopence?

Návod:

Kuracie prsia – Zdravé recepty

Kuracie prsia – Zdravé recepty

Čítať viac »

  1. Najprv si umyte ruky a pripravte si všetky potrebné suroviny. Dôkladne opláchnite uhorčik a nakladané uhorky pod tečúcou vodou. Odstráňte z uhorčika poškodené kúsky a odporúča sa tiež odstrániť semienka z papriky.
  2. Očistite cibule a cesnak. Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky a cesnak na drobné kúsky.
  3. Pripravte si smotanovú zmes. V miske skombinujte kyslú smotanu, soľ, korenie, mletú papriku, kôpor, hrozienka a rascu. Dobre premiešajte do hladkej konzistencie.
  4. V hrnci variť uhorčik a nakladané uhorky vo vode so soľou približne 5 minút. Potom sceďte a nechajte ich vychladnúť.
  5. V miske skombinujte uhorčik, nakladané uhorky, cibuľu, cesnak a červenú papriku. Pridajte smotanovú zmes a dôkladne premiešajte, aby sa všetky súčasti spojili.
  6. Ochutnajte zmes a prípadne pridajte ďalšie korenie a soľ podľa vašich preferencií.
  7. Nechajte utopence odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny, aby sa všetky chute prepojili a pokrm bol osviežujúci.
  8. Servírujte vychladené utopence s kôprom, spolu s prílohami, ako sú chlebíky, pečivo alebo bageta.

Takto si môžete vychutnávať autentický český utopenec, ktorý je skvelou voľbou ako súčasť rodinnej večere alebo pri oslavách s priateľmi. Prajem vám výnimočný gastronomický zážitok!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na utopence vyzerá naozaj skvele! Nikdy som ich neskúšal, ale po prečítaní sa na to veľmi teším. Určite vyskúšam tento tradičný pokrm a podám ho na rodinnej oslave!

  2. ZelenýJablko píše:

    Wow, utopence sú pre mňa novinka, ale veľmi ma zaujali! Je úžasné, aké jednoduché je ich pripraviť. Už sa nemôžem dočkať, kedy ich ochutnám s rodinou. Ďakujem za tento skvelý recept!

  3. Pečiatka99 píše:

    Toto je fantastický článok! Utopence sú jedlo, ktoré milujem. Je super, že tu je podrobný postup a ingrediencie. Určite to vyskúšam a pozvem priateľov na ochutnávku. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. SloníkVtáčik píše:

    Veľmi ma potešil tento recept na utopence! Som nadšený, že môžem skúšať nové veci v kuchyni. Vyzerá to tak chutne a myslím si, že to bude hit medzi mojimi kamarátmi. Držte palce pri varení!

  5. Bublina45 píše:

    Recept je skvelý! Utopence som nikdy nerobila, ale po tomto návode sa cítim motivovaná to skúsiť. Musím povedať, že už teraz mám chuť na niečo dobré a chladivé počas leta. Dúfam, že budú chutiť rovnako dobre ako vyzerajú!

  6. Slniečko88 píše:

    Perfektný recept na utopence! Vždy som sa obával robiť niečo nové v kuchyni, ale tento návod je tak jasný a jednoduchý. Už plánujem večeru s priateľmi a určite ich ohromím touto lahôdkou!

  7. HrdinkaMia píše:

    ‚Utopenci‘ znie zaujímavo a lákavo! Tento recept ma inšpiroval vyskúšať niečo tradičné z Česka. Myslím si, že by to mohla byť výborná alternatíva k bežným jedlám na našich stretnutiach.

  8. MramorovýKameň píše:

    ‚Pripravte si utopencov‘ – názov ma zaujal už od začiatku! Recept sa zdá byť veľmi chutný a vidím ho ako ideálne jedlo na letnú grilovačku so svojimi blízkymi. Teším sa na túto delikatesu!

  9. 'ČokoládovýFanfár' píše:

    ‚Utopenci‘ sú niečo úplne nové pre mňa! Ale tento postup ma nadchol natoľko, že ich určite pripravím doma. Mám rád kombináciu chutí a verím, že moje deti si ich zamilujú tiež!