Veľmi si vážim vašu záujem o dlhší text o príprave utopencov. Tento tradičný český pokrm je obľúbeným jedlom medzi mnohými gurmánmi. Pripisuje sa mu pôvod v Prostějove, kde sa prvýkrát objavil v 19. storočí. Tu je podrobný postup, ako pripraviť tento lahodný chutný pokrm:

Ingrediencie:

  • 500 g kvalitného uhorčika
  • 200 g nakladaných okuriek
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 červená cibuľa
  • 1 červená paprika
  • Mletá paprika podľa chuti
  • 1 lyžička kôpru
  • 1 lyžička hrozienok
  • 1 lyžička rasce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Ako pripraviť utopence?

Postup:

  1. Umyte si ruky a všetky potrebné ingrediencie. Dôkladne opláchnite uhorčik a nakladané okurky pod tečúcou vodou. Odstráňte z uhorčika znetvorené kúsky a odporúčame odstrániť aj semená z papriky.
  2. Očistite si cibuľu a cesnak. Jemne nakrájajte cibuľu na tenké prúžky a cesnak na malé kúsky.
  3. Pripravte si smotanovú zmes. V miske zmiešajte kyslú smotanu, soľ, korenie, mletú papriku, kôpor, hrozienka a rasce. Premiešajte do hladka.
  4. V hrnci variť uhorčik a nakladané okurky vo vode so soľou približne 5 minút. Potom scedite a nechajte vychladnúť.
  5. V miske zmiešajte uhorčik, nakladané okurky, cibuľu, cesnak a červenú papriku. Pridajte smotanovú zmes a dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
  6. Ochutnajte a pridajte ďalšie korenie a soľ podľa chuti.
  7. Nechajte utopence v chladničke odležať najmenej 2 hodiny, aby sa všetky chute spojili a utopence boli chladivé.
  8. Podávajte vychladené utopence s kôprom a prílohou ako sú chlebíky, pečivo alebo bageta.

Týmto spôsobom si môžete vychutnať autentický český utopenec, ktorý je ideálny ako súčasť rodinnej večere alebo na oslavách s priateľmi. Prajem vám vynikajúci gastronomický zážitok!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *