Ak chcete pripraviť volské oko, musíte sa držať nasledujúcich krokov:

  1. Získajte čerstvú hovädziu očnú záťaž alebo iné vhodné mäso s nízkym obsahom tuku.
  2. Mäso dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovým uterákom.
  3. Nakrájajte mäso na cca 2,5 cm hrubé plátky. Ak chcete dostať perfektné volské oko, odporúča sa použiť rovnakú hrúbku ako hovädzí rezeň.
  4. Ostrým nožom urobte malý rez uprostred každého kusu mäsa. Môžete to urobiť tak, že prstom podržíte mäso a nožom opatrne urobíte rez.
  5. Vo vnútri rezu vytvorte malý vrecko, ktoré môžete naplniť rôznymi prísadami. Často sa používa syr, klobása, zelenina alebo bylinky na dochutenie.
  6. Ak chcete vaše volské oko ešte viac vylepšiť, môžete ich obaliť v mletom chlebe alebo strúhanej horčičnej omáčke.
  7. Na panvici zohrejte olej a opečte volské oko na strednom ohni. Obracajte ich, kým sa mäso neupečie na želanú úroveň.

 

Ako pripraviť volské oko?

Podávajte volské oko s prílohou podľa vášho výberu, ako napríklad opečené zemiaky, ryža alebo šalát. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *