Na prípravu zubáča potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
– 4 plátky filetu zubáča
– 1 citrón
– soľ
– čierne korenie
– olivový olej
– cesnak
– petržlen
Ako pripraviť zubáča?
Postup:
1. Filety zubáča opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme utierkou.
2. Šťavu z citróna vytlačíme do misy a zamiešame so soľou, čiernym korením a nasekaným cesnakom.
3. Filety zubáča naložíme do marinády z citrónovej šťavy a necháme odpočívať minimálne 30 minút.
4. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme naložené filety zubáča. Smažíme z oboch strán dozlatista.
5. Hotové filety zubáča podávame posypané nasekaným petržlenom.
Zubáča môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo pečenými zeleninovými prílohami. Dobrú chuť!