Priprava žĺtkov pre bábätko je veľmi jednoduchá. Tu je jednoduchý postup:
- Začnite čistými rukami a čistým prostredím.
- Vezmite vajíčko a dôkladne si ho opláchnite pod tečúcou vodou.
- Ochlaďte vajíčko vo vriacej vode počas približne 10 – 12 minút.
- Vyberte vajíčko z vriacej vody a nechajte ho trochu vychladnúť.
- Odlúpnite škrupinu vajíčka – najlepšie začnite od konca a postupujte k špicke.
- Oddelte žĺtok od bielka.
- Môžete podsypať malé množstvo materského mlieka do žĺtoku, alebo ho podávať samotný.
- Žĺtok môžete uchovávať v chladničke v uzavretej nádobe a spotrebovať ho do 24 hodín.
Ako pripraviť žĺtok pre bábätko?
Dôležité je sledovať reakciu bábätka na žĺtok. Ak si všimnete nejaké nezvyčajné príznaky alebo alergickú reakciu, obráťte sa na pediatra. V prípade, že máte akékoľvek pochybnosti, konzultujte s pediatrom skôr ako podáte žĺtok bábätku.
Zbytočne mu ho robiť. 🙂