Ako pripraviť aljasku tresku?

Ako pripraviť aljasku tresku?

Ahoj kamarát! Ak máš radi ryby, určite si musíš vyskúšať aljašskú tresku. Je to super chutná ryba s jemným mäsom, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Ja ti však odporúčam jednoduchý recept na prípravu aljašskej tresky na panvici. Ver mi, bude to lahôdka!

Potrebujeme:

  • 4 filety aljašskej tresky (približne 150-200 g každý)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 2 polievkové lyžice čerstvého petržlenu, nasekaného na drobno
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Ako pripraviť aljasku tresku?

Ahojte! Dnes vám ukážeme, ako si pripraviť skvelú aljašskú tresku. Najprv opláchnite filety tresky a osušte ich papierovou utierkou. Ak na filetoch nájdete nejaké malé kosti, odstráňte ich. Potom na obidvoch stranách osolte a okorenite čiernym korením. Môžete pridať aj iné bylinky a korenie podľa svojho výberu, ako napríklad čerstvo nasekanú bazalku alebo tymián.

Teraz sa dostávame k rozohriatiu panvice. Rozohrejte veľkú panvicu na stredne silnom ohni a pridajte maslo a olivový olej. Nechajte maslo roztopiť a zahriate olej. Potom položte filety tresky do rozpálenej panvice s pokožkou nadol. Smažte ich približne 3-4 minúty na každej strane, až kým nebudú krásne zlatohnedé a mäso bude pevné a biele. Smažte rybu na strednom ohni, aby sa vonkajšok dobre zazlatoval, ale vnútro zostalo šťavnaté.

K posledným minútam smaženia pridajte nasekaný cesnak na panvicu a krátko ho orestujte, aby sa uvoľnili jeho vône. Pozor, aby sa cesnak nepripálil, pretože by mohol získať horkú chuť. Potom z citróna vytlačte šťavu a jemne ošúpajte kôru citróna. Citrónovú šťavu pridajte do panvice, aby sa zmiešala s maslom a olejom, a potom pridajte aj ošúpanú citrónovú kôru. Citrónová kôra pridá nádherne sviežu chuť.

Na záver pridajte nasekaný čerstvý petržlen na ryby a citrónovú omáčku. Aljašskú tresku podávajte hneď, kým je horúca. Môžete ju servírovať so šalátom, pečenými zemiakmi alebo ľubovoľným prílohou podľa vašich preferencií. Takto pripravená aljašská treska je skvelým jedlom, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek. Je ľahká na prípravu a má vynikajúcu chuť. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *