Samozrejme, radi vám poskytneme podrobný pokyn na prípravu batátov:

Recept na prípravu batátov:

Potrebujete:

  • 4 stredne veľké batáty
  • Voda
  • Soľ (podľa chuti)
  • Olej alebo maslo (opcionálne)

 

Ako uvariť batáty?

Postup:

  1. Batáty si starostlivo opláchnite pod tečúcou vodou a odstráňte akúkoľvek viditeľnú špinu alebo nečistoty.
  2. Ak máte radi s kožou, môžete batáty použiť aj s ňou, v opačnom prípade ich ošúpte pomocou škrabky na zeleninu alebo noža.
  3. Po ošúpaní batátov ich znovu dôkladne opláchnite.
  4. Nalejte vodu do hrnca tak, aby pokryla batáty.
  5. Pridajte soľ do vody podľa chuti.
  6. Hrnec položte na sporák a zapnite ho na strednú teplotu.
  7. Batáty varíme, kým nie sú mäkké. Na overenie, či sú batáty uvarené, môžete použiť vidličku – keď vidlička ľahko prejde cez batát, znamená to, že je mäkký a uvarený.
  8. Keď sú batáty dostatočne mäkké, odstráňte ich z teplej vody a nechajte ich trochu vychladnúť.
  9. Teraz môžete batáty servírovať ako samostatné jedlo alebo ich použiť na prípravu rôznych jedál, ako napríklad hranolky, pyré, polievky alebo zapekané pokrmy. Môžete ich nakrájať na plátky alebo kocky a ďalej spracovať podľa vašich chutí a predstáv.
  10. Ak chcete batáty opeklené, môžete ich na panvici osmažiť na oleji alebo masle, až kým nezískajú zlatistú farbu a vonnú vôňu.

Batáty sú vynikajúcou alternatívou k bežným zemiakom a poskytujú bohatú chuť a textúru jedla. Sú bohaté na vitamíny a minerály a môžu byť súčasťou rôznych jedál alebo použité ako samostatné prídavky. Príprava batátov je jednoduchá a ich chuť a výživové hodnoty stoja za to!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *