Ako správne upiecť gaštany

Ako správne upiecť gaštany? Ja ich robím už len na tento spôsob, ktorý sa mi po viac ako piatich prípravách osvedčil.

Ingrediencie:
– 600g čerstvých gaštanov
– soľ

Ako správne upiecť gaštany?

Postup:
1. Gaštany dôkladne umyte a na každej z nich urobte na povrchu krížový zárez.
2. Položte ich do hrnca a zalejte vodou, pridajte štipku soli.
3. Nechajte ich variť asi 20 minút, kým sa vonkajšia šupka začne odlupovať.
4. Potom ich vyberte z hrnca a nechajte ich trochu vychladnúť.
5. Odstráňte vonkajšiu šupku a biele blany, aby ste získali čisté gaštany.
6. Gaštany dajte na plech a dajte ich piecť do predhriatej rúry na 200°C približne 20 minút.
7. Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť pred servírovaním.

Dobrú chuť!

 

2)

Pečenie gaštanov je tradícia, ktorá má svoje korene v mnohých kultúrach. Táto obľúbená pochúťka sa často objavuje počas chladných mesiacov a prináša so sebou pocit domova a tepla. V tomto článku sa dozviete, ako správne upiecť gaštany, aby boli chrumkavé a lahodné.

Ingrediencie potrebné na pečenie gaštanov

Pre pečenie gaštanov budete potrebovať len niekoľko jednoduchých ingrediencií:

  • čerstvé gaštany
  • soľ (podľa chuti)
  • trochu vody (na vloženie do nádoby na pečenie)

 

Postup pri pečení gaštanov

Teraz, keď máte všetko potrebné, môžete prejsť k samotnému pečeniu. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Začnite tým, že si predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Gaštany dôkladne umyte a osušte ich.
  3. Na každom gaštane urobte na povrchu malý rez (tvar „X“), aby sa pri pečení mohli rozšíriť.
  4. Gaštany vložte do vhodnej nádoby na pečenie a posypte soľou.
  5. Do nádoby pridajte trošku vody, aby sa gaštany nevarili, ale zachovali si vlhkosť.
  6. Nakoniec pečte gaštany v predhriatej rúre približne 20-30 minút, alebo až pokým nie sú mäkké na dotyk.

Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť, potom ich olúpte a vychutnajte si túto chutnú pochúťku. Pečené gaštany sú skvelé ako snack alebo prísada do rôznych jedál.

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Tina píše:

    No správne, tak aby boli dobre prepečené a nezhorkli nám pri príprave.
    To je to poctivé tajomstvo.

  2. Edita82 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam, pečené gaštany sú moja obľúbená jesenná pochúťka.

  3. Finka Julia píše:

    Tento spôsob pečenia gaštanov mi veľmi pomohol, teraz už viem ako na to. Ďakujem!

  4. Miloš123 píše:

    Skvelý návod na pečenie gaštanov! Vždy som sa obával, ako na to, ale teraz mám presný postup. Určite to vyskúšam a teším sa na tú chrumkavú chuť! Ďakujem za tipy!

  5. JankaK píše:

    Tento recept je úžasný! Gaštany sú moja obľúbená pochúťka a s takýmto návodom ich určite pripravím na rodinnej oslave. Veľmi sa teším, že som našla tento článok, ďakujem!

  6. Kocúrko24 píše:

    Perfektný článok! Rada pečiem a tento recept mi veľmi pomohol. Gaštany budú určite chrumkavé a delikátne. Určite to vyskúšam už tento víkend. Super nápad, ďakujem!

  7. Pečenka89 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Nevedela som, ako správne upiecť gaštany. Postup je jasný a jednoduchý. Som nadšená a už sa teším na výsledok. Ďakujem za skvelý recept!

  8. SladkáPani píše:

    Veľmi pekný návod na pečenie gaštanov! Milujem túto pochúťku počas zimy a s týmto postupom bude určite chutná. Ďakujem za zdieľanie tejto skvelej informácie!

  9. Drobček88 píše:

    Výborný článok o pečení gaštanov! Myslím si, že sa mi podarí pripraviť ich presne podľa vášho návodu. Už sa neviem dočkať tej lahodnej chuti. Ďakujem za tipy!

  10. Bublinka77 píše:

    „Návod na gaštany je super! Nikdy predtým som ich nepiekla, ale teraz sa do toho pustím s odvahou. Verím, že budú chutiť fantasticky po vašej príprave. Vďaka za inšpiráciu!“

  11. _Gašťo_01 píše:

    „Tento recept ma veľmi oslovil! Gaštany sú pre mňa spomienkou na detstvo a teraz si ich môžem pripraviť aj doma. Veľmi sa teším a ďakujem za rady k pečeniu!“

  12. _Srdiečko_12 píše:

    „Skvelé tipy na prípravu gaštanov! Určite to vyskúšam so svojou rodinou počas zimných večerov. Teším sa na tú atmosféru domova s vôňou pečených gaštanov. Veľa šťastia všetkým pri pečení!“

  13. _Mačka45_ píše:

    „Tento recept je jednoducho úžasný! Pečené gaštany milujem a konečne viem, ako ich správne pripraviť doma. Určite skúsim podľa vášho postupu už tento víkend. Ďakujem vám veľmi pekne za rady!“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *