Ako správne upiecť gaštany

Ako správne upiecť gaštany? Tento postup som si obľúbil a po viac ako piatich pokusoch sa mi osvedčil.

**Suroviny:**
– 600g čerstvých gaštanov
– soľ

Správny postup na pečenie gaštanov

**Pokyny:**
1. Gaštany dôkladne opláchnite a na každom z nich urobte krížový rez na povrchu.
2. Umiestnite ich do hrnca a nalejte vodu, následne pridajte štipku soli.
3. Varíme približne 20 minút, kým sa vonkajšia šupka nezačne odlupovať.
4. Po varení ich vyberte z hrnca a nechajte chvíľu ochladnúť.
5. Odlúpte vonkajšie šupky a odstráňte biele blany, aby ste získali čisté gaštany.
6. Uložte gaštany na plech a pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 20 minút.
7. Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte ich mierne vychladnúť pred podávaním.

Dobrú chuť!

Ako správne upiecť gaštany?-2

2) Ako správne upiecť gaštany?

Pečenie gaštanov je tradíciou, ktorá má zastúpenie v mnohých kultúrach. Táto populárna pochúťka sa často konzumuje počas chladných období a vyvoláva pocit útulnosti a tepla. V tomto článku vám ukážem, ako upiecť gaštany, aby boli chrumkavé a výnimočne chutné.

Zapekané činske rezance

Zapekané činske rezance

Čítať viac »

Suroviny na pečenie gaštanov

Na prípravu pečených gaštanov budete potrebovať len zopár základných surovín:

  • čerstvé gaštany
  • soľ (podľa preferencie)
  • trochu vody (na pridanie do pečiacej nádoby)

 

Postup prípravy gaštanov

Teraz, keď máte všetko potrebné, môžete sa pustiť do pečenia. Postupujte podľa nasledujúcich pokynov:

  1. Najprv si nastavte rúru na teplotu 200 °C.
  2. Gaštany dôkladne umyte a osušte.
  3. Na každom gaštane spravte malý rez do tvaru „X“, aby sa pri pečení mohli rozvinúť.
  4. Vložte gaštany do vhodnej pečiacej nádoby a posypte soľou.
  5. Do nádoby pridajte malé množstvo vody, aby sa gaštany neprevarili a zostali šťavnaté.
  6. Na koniec pečte gaštany v predhriatej rúre asi 20-30 minút, alebo až do mäkkosti na dotyk.

Po upečení nechajte gaštany chvíľu vychladnúť, potom ich olúpte a vychutnajte si túto chutnú delikatesu. Pečené gaštany sú skvelou voľbou ako občerstvenie alebo prísada do rôznych jedál.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Tina píše:

    No správne, tak aby boli dobre prepečené a nezhorkli nám pri príprave.
    To je to poctivé tajomstvo.

  2. Edita82 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam, pečené gaštany sú moja obľúbená jesenná pochúťka.

  3. Finka Julia píše:

    Tento spôsob pečenia gaštanov mi veľmi pomohol, teraz už viem ako na to. Ďakujem!

  4. Miloš123 píše:

    Skvelý návod na pečenie gaštanov! Vždy som sa obával, ako na to, ale teraz mám presný postup. Určite to vyskúšam a teším sa na tú chrumkavú chuť! Ďakujem za tipy!

  5. JankaK píše:

    Tento recept je úžasný! Gaštany sú moja obľúbená pochúťka a s takýmto návodom ich určite pripravím na rodinnej oslave. Veľmi sa teším, že som našla tento článok, ďakujem!

  6. Kocúrko24 píše:

    Perfektný článok! Rada pečiem a tento recept mi veľmi pomohol. Gaštany budú určite chrumkavé a delikátne. Určite to vyskúšam už tento víkend. Super nápad, ďakujem!

  7. Pečenka89 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Nevedela som, ako správne upiecť gaštany. Postup je jasný a jednoduchý. Som nadšená a už sa teším na výsledok. Ďakujem za skvelý recept!

  8. SladkáPani píše:

    Veľmi pekný návod na pečenie gaštanov! Milujem túto pochúťku počas zimy a s týmto postupom bude určite chutná. Ďakujem za zdieľanie tejto skvelej informácie!

  9. Drobček88 píše:

    Výborný článok o pečení gaštanov! Myslím si, že sa mi podarí pripraviť ich presne podľa vášho návodu. Už sa neviem dočkať tej lahodnej chuti. Ďakujem za tipy!

  10. Bublinka77 píše:

    „Návod na gaštany je super! Nikdy predtým som ich nepiekla, ale teraz sa do toho pustím s odvahou. Verím, že budú chutiť fantasticky po vašej príprave. Vďaka za inšpiráciu!“

  11. _Gašťo_01 píše:

    „Tento recept ma veľmi oslovil! Gaštany sú pre mňa spomienkou na detstvo a teraz si ich môžem pripraviť aj doma. Veľmi sa teším a ďakujem za rady k pečeniu!“

  12. _Srdiečko_12 píše:

    „Skvelé tipy na prípravu gaštanov! Určite to vyskúšam so svojou rodinou počas zimných večerov. Teším sa na tú atmosféru domova s vôňou pečených gaštanov. Veľa šťastia všetkým pri pečení!“

  13. _Mačka45_ píše:

    „Tento recept je jednoducho úžasný! Pečené gaštany milujem a konečne viem, ako ich správne pripraviť doma. Určite skúsim podľa vášho postupu už tento víkend. Ďakujem vám veľmi pekne za rady!“