Zapečené čínske rezance sú jednoducho fantastické jedlo! Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 200g tenkých čínskych rezancov
  • 2 mrkvy, nakrájané na tenké prúžky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1/2 hlávky kapusty, nakrájanej na tenké prúžky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice sójového alebo rybieho omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 čajová lyžička cukru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Nasekaná petržlenová vňať na posypanie

 

Zapekané činske rezance

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180°C.
  2. Na veľkej panvici alebo woku zohrejte sezamový olej na strednej teplote.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich asi 2 minúty, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  4. Pridajte mrkvu, papriku a kapustu. Orestujte zeleninu asi 5 minút za občasného miešania, kým nezmäkne.
  5. Medzitým uvaríme čínske rezance podľa návodu na obale. Odkvapkajte a odložte na stranu.
  6. Do panvice s zeleninou pridajte sójovú omáčku, rybiu omáčku (voliteľné), cukor, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  7. Pridajte rezance do panvice a opatrne premiešajte, aby boli všetky rezance obalené omáčkou.
  8. Preneste zmes do pekáča a vyrovnajte povrch.
  9. Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým jídlo nezhnedne a nezapékne sa.
  10. Vyberte z rúry a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou pred podávaním.

Vychutnajte si zapečené čínske rezance plné chutí a textúr!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *