Zapečené čínske rezance sú jednoducho fantastické jedlo! Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 200g tenkých čínskych rezancov
- 2 mrkvy, nakrájané na tenké prúžky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1/2 hlávky kapusty, nakrájanej na tenké prúžky
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice sójového alebo rybieho omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 čajová lyžička cukru
- Soľ a korenie podľa chuti
- Nasekaná petržlenová vňať na posypanie
Zapekané činske rezance
Postup:
- Rozohrejte rúru na 180°C.
- Na veľkej panvici alebo woku zohrejte sezamový olej na strednej teplote.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich asi 2 minúty, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
- Pridajte mrkvu, papriku a kapustu. Orestujte zeleninu asi 5 minút za občasného miešania, kým nezmäkne.
- Medzitým uvaríme čínske rezance podľa návodu na obale. Odkvapkajte a odložte na stranu.
- Do panvice s zeleninou pridajte sójovú omáčku, rybiu omáčku (voliteľné), cukor, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Pridajte rezance do panvice a opatrne premiešajte, aby boli všetky rezance obalené omáčkou.
- Preneste zmes do pekáča a vyrovnajte povrch.
- Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým jídlo nezhnedne a nezapékne sa.
- Vyberte z rúry a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou pred podávaním.
Vychutnajte si zapečené čínske rezance plné chutí a textúr!