Zapekané kuracie rezne s broskyňou a syrom. Takto ich budete milovať priatelia.
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích pŕsok
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky múky
- 2 veľké vajcia, rozšľahané
- 1/2 šálky strúhanku
- 4 plátky syra (napríklad ementál alebo kačací syr), nakrájané na tenké plátky
- 2 broskyne, olúpané a nakrájané na tenké plátky
- olivový olej na pečenie
Zapekané kuracie rezne s broskyňou a syrom
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Kuracie prsia osolte a okoreňte podľa chuti.
- V mise si pripravte tri misky. Do prvej nasypeme múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.
- Kuracie rezne najprv obalte v múke, potom vajciach a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú dobre obalené.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pri strednom ohni opečte kuracie rezne z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a dobre prepečené.
- Vezmite pekáč a na dno položte jednu vrstvu broskyňových plátkov.
- Na broskyne položte kuracie rezne a na vrch ich posypte plátkami syra.
- Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte asi 15-20 minút, kým syr nezhnedne a dobre sa roztopí.
- Podávajte ešte teplé, najlepšie s prílohou ako ryža alebo zemiaková kaša.
Dobrú chuť!