Zapekané kuracie rezne s broskyňou a syrom. Takto ich budete milovať priatelia.

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích pŕsok
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky múky
  • 2 veľké vajcia, rozšľahané
  • 1/2 šálky strúhanku
  • 4 plátky syra (napríklad ementál alebo kačací syr), nakrájané na tenké plátky
  • 2 broskyne, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • olivový olej na pečenie

 

Zapekané kuracie rezne s broskyňou a syrom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Kuracie prsia osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. V mise si pripravte tri misky. Do prvej nasypeme múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.
  4. Kuracie rezne najprv obalte v múke, potom vajciach a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú dobre obalené.
  5. Na panvici zohrejte olivový olej a pri strednom ohni opečte kuracie rezne z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a dobre prepečené.
  6. Vezmite pekáč a na dno položte jednu vrstvu broskyňových plátkov.
  7. Na broskyne položte kuracie rezne a na vrch ich posypte plátkami syra.
  8. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte asi 15-20 minút, kým syr nezhnedne a dobre sa roztopí.
  9. Podávajte ešte teplé, najlepšie s prílohou ako ryža alebo zemiaková kaša.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *