Ako správne upiecť gaštany

Ako správne upiecť gaštany? Ja ich robím už len na tento spôsob, torý sa mi po viac ako piatich prípravach osvedčil.

Ingrediencie:
– 600g čerstvých gaštanov
– soľ

Ako správne upiecť gaštany?

Postup:
1. Gaštany dôkladne umyte a na každej z nich urobte na povrchu krížový zárez.
2. Položte ich do hrnca a zalejte vodou, pridajte štipku soli.
3. Nechajte ich variť asi 20 minút, kým sa vonkajšia šupka začne odlupovať.
4. Potom ich vyberte z hrnca a nechajte ich trochu vychladnúť.
5. Odstráňte vonkajšiu šupku a biele blany, aby ste získali čisté gaštany.
6. Gaštany dajte na plech a dajte ich piecť do predhriatej rúry na 200°C približne 20 minút.
7. Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť pred servírovaním.

Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Tina píše:

    No správne, tak aby boli dobre prepečené a nezhorkli nám pri príprave.
    To je to poctivé tajomstvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *