Ako správne upiecť jedlé gaštany? Gaštany sa na územi Slovenska často nekonzumujú. No to je škoda, lebo naši predkovia gaštany konzumovali pravidelne.
Ingrediencie:
– 1 kg gaštanov
– voda
– soľ
Ako správne upiecť jedlé gaštany?
Postup:
1. Gaštany opláchnite v studenej vode a následne ich usporiadajte na plechy alebo do oceli a zahrejte na 200 stupňov.
2. Zvierka na gaštane prekrojte nožom tak ako to urobíte s menším banánom. Dajte ich piecť do vyhriatej rúry
3. Gaštany pečte asi 20 minút. Ich šupka by sa mala začať trochu rozťahovať.
4. Po vybraní z rúry nechajte vychladnúť a zaklopíkajte rukami. Peeling rozbijte na rovných kúskoch, ktoré môžete ľahko odstrániť. Individuálne kúsky gaštana preložte odpadom a vychladzujte.
5. Čerstvé gaštany podávajte soľou na chuť.
2)
Pečené jedlé gaštany sú lahodnou a výživnou pochúťkou, ktorá sa teší veľkej obľube najmä počas chladnejších mesiacov. Ich chuť je jedinečná a vhodná na rôzne príležitosti. V tomto článku sa pozrieme na správne techniky a recepty na pečenie gaštanov, aby ste mohli túto delikatesu vychutnávať aj doma.
Príprava gaštanov
Na začiatok je potrebné získať kvalitné jedlé gaštany. Vyberte si tie, ktoré sú hladké, bez známok pliesne a poškodenia. Pred samotným pečením gaštany dôkladne umyjte a odrežte na nich jeden malý zárez, aby sa pri pečení nevybuchli. Tento krok je veľmi dôležitý a mal by ich ochrániť pred prasknutím počas pečenia.
Pečenie gaštanov v rúre
Predhrejte rúru na 220 °C. Pripravené gaštany rozložte na plech a vložte do predhriatej rúry. Pečte ich približne 20-25 minút, pričom ich raz alebo dvakrát obráťte, aby sa pekne prehriali zo všetkých strán. Po upečení by mali mať zlatú farbu a ich šupka by sa mala ľahko otvárať. Nezabudnite ich po upečení nechať chvíľu vychladnúť – ich vnútro bude po prvotnom vychladnutí oveľa chutnejšie.
Dobrý návod na to, ako upiecť gaštany. Určite to skúsim!
Ďakujem za tipy, pečenie gaštanov sa mi nikdy moc nedarilo. Snáď teraz bude lepšie.
Tento recept na pečené gaštany je skvelý! Nikdy som ich neskúšal, ale určite to vyskúšam. Hlavne sa mi páči, že sú jednoduché na prípravu. Teším sa, ako si ich vychutnám počas zimy s rodinou!
Gaštany sú naozaj fantastická pochúťka! Odporúčam ich podávať s troškou soli, je to taká delikatesa. Tento recept je presne to, čo som hľadala. Určite to skúsim aj ja doma a urobím si z nich rodinnú oslavu!
Super návod na pečenie gaštanov! Ja ich mám rád a toto je ideálny čas na vyskúšanie. Znie to veľmi jednoducho a aj chutne. Som si istý, že po upečení budú skvelé na večerné posedenie pri telke!
Wow, tento recept vyzerá úžasne! Gaštany som nikdy nejedol pečené, ale chcem to skúsiť. Rád by som pozval priateľov a spoločne si pochutnali na tejto lahodnej dobrote. Vďaka za tip!
Nádherný článok o gaštanoch! Milujem ich chuť a táto príprava mi pripadá veľmi lákavá. Určite vyskúšam ten nožík zárez pred pečením – to znie ako výborný nápad. Teším sa na túto delikatesu!
Toto je presne tá inšpirácia, ktorú som potreboval! Gaštany milujem a tento recept mi dáva nádej, že sa mi podarí ich upiecť ako profesionálovi. Verím, že budem mať úspech so svojimi prvými pečenými gaštanmi.
‘Pečené jedlé gaštany’ sú pre mňa veľkým objavom! Rada experimentujem v kuchyni a tento recept určite vyskúšam už tento víkend. Verím, že budem mať skvelé výsledky a priateľov poteším touto dobrotou.
‘Gaštany sú úžasné!’ Myslím si, že tento spôsob prípravy bude perfektný pre chladné dni. Návod vyzerá veľmi jasne a teším sa na tie voňavé chvíle strávené pri peci s rodinou.
‘Konečne niečo nové!’ Tento recept ma veľmi oslovil a plánujem ho odskúšať už čoskoro. Gaštany sú veľmi chutné a verím, že tento spôsob pečenia im dodá ešte lepší šmrnc.
‘Nesnívala som o tom!’ Ale teraz viem, čo budem robiť cez víkend! Recept vyzerá jednoducho fantasticky a ochutnávanie čerstvých gaštanov z rúry bude určite zážitkom pre celú rodinu.