Ako správne upiecť jedlé gaštany

Ako správne upiecť jedlé gaštany? Gaštany sa na územi Slovenska často nekonzumujú. No to je škoda, lebo naši predkovia gaštany konzumovali pravidelne.

Ingrediencie:
– 1 kg gaštanov
– voda
– soľ

 

Ako správne upiecť jedlé gaštany?

Postup:
1. Gaštany opláchnite v studenej vode a následne ich usporiadajte na plechy alebo do oceli a zahrejte na 200 stupňov.
2. Zvierka na gaštane prekrojte nožom tak ako to urobíte s menším banánom. Dajte ich piecť do vyhriatej rúry
3. Gaštany pečte asi 20 minút. Ich šupka by sa mala začať trochu rozťahovať.
4. Po vybraní z rúry nechajte vychladnúť a zaklopíkajte rukami. Peeling rozbijte na rovných kúskoch, ktoré môžete ľahko odstrániť. Individuálne kúsky gaštana preložte odpadom a vychladzujte.
5. Čerstvé gaštany podávajte soľou na chuť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *