Ako uvariť homára?

Ak uvariť homára, budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 živého homára (veľkosť si zvolte podľa preferencie)
  • Voda na varenie homára
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  1. Do veľkého hrnca pridajte dostatok vody na to, aby ste homára mohli celého ponoriť.
  2. Dobre posolte vodu v hrnci.
  3. Hrnec s vodou postavte na sporák a ohrejte na stredný oheň, aby sa voda zohrievala.
  4. Medzičasom si prichystajte záchytný tanier s ľadovou vodou. Po uvarení homára ho vložíte tesne potom do tejto vody, čo mu pomôže udržať si čerstvosť.
  5. Keď je voda vo veľkom hrnci dostatočne horúca, opatrne vložte homára do vriacej vody hlavou nadol.
  6. Nechajte homára variť podľa váhy: Ak varíte menšieho homára, nechajte ho variť asi 8-10 minút. Pri väčších homároch predlžte čas varenia na 12-15 minút.
  7. Po uplynutí času varenia odstráňte homára z vriacej vody pomocou dlhých pinzetiek alebo hrubých kuchynských rukavíc, a rýchlo ho ponorte do pripravenej ľadovej vody.
  8. Nechajte homára chladnúť v ľadovej vode po dobu 5-10 minút.
  9. Potom homára môžete postupne odlupovať a čistiť mäso spoza pancierov.
  10. Po čistení mäsa ho môžete použiť na prípravu rôznych jedál ako napríklad homára po bretonsku, pečený homár alebo rizoto s homárom.

 

Ako uvariť homára?

Pamätajte, že príprava homára môže byť náročná a vyžaduje istú zručnosť. Nezabudnite dodržiavať hygienické štandardy a používať bezpečnostné pomôcky pri manipulácii s homárom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *