Dnes sa dobre naje celá rodina.

Ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (poleno, rebro alebo kosti)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 stredne veľký petržlenový koreň
  • 1 stredne veľký paštrnák
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 5-6 vňaťov čerstvého rozmarínu
  • 5-6 vňaťov čerstvého tymianu
  • 8-10 kŕdľov čiernych korení
  • 1 polievková lyžica celých koreňov petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica soli (prípadne podľa chuti)
  • čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • voda

 

Ako uvariť hovädzí vývar?

Postup:

  1. Hovädzie mäso si opláchnite v studenej vode a vložte do veľkého hrnca. Ak používate kosti, môžete ich predtým krátko prepražiť na panvici, aby sa vývar stal bohatším na chuť.
  2. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polovicu a pridáme do hrnca spolu s hovädzím mäsom.
  3. Mrkvu, petržlenový koreň a paštrnák očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Pridáme ich do hrnca.
  4. Do hrnca pridáme aj pretlačené strúčiky cesnaku, bobkový list, čerstvý rozmarín a tymian.
  5. Kŕdľom čiernych korení a koreňom petržlenovej vňate dodáme vývaru hlbokú chuť.
  6. Pridáme soľ a podľa chuti mleté čierne korenie.
  7. Všetko zalijeme studenou vodou, ktorá musí pokryť všetky ingrediencie vo vývare.
  8. Hrnec so zmesou postavíme na sporák, zohrejeme ju na strednom ohni a necháme ju zovrieť.
  9. Po zovretí príkrytý hrnec prikryjeme polovicou a varíme na miernom ohni zhruba 2 až 3 hodiny, kým sa mäso nezmäkne a vývar získame chutný a bohatý.
  10. Po uvarení scedíme vývar cez jemné sitko alebo cez plátno, aby sme oddelili mäso a zeleninu od vývaru. Ak chcete vyvarť lepšiu čistotu, môžete vývar estať cez plátno.
  11. Hotový vývar využite na prípravu polievky či iných jedál podľa vašej chuti.

Dúfam, že tento detailnejší recept vám pomôže pri príprave chutného a výživného hovädzieho vývaru. Nech sa vám darí v kuchyni! Ak budete mať ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *