Konzervovanie hroznového muštu je veľmi jednoduché. Tu je postup:

  1. Zahrejte hrniec s vodou a vložte doň niekoľko sklenených fliaš s vykrytými uzávermi.
  2. Umyte hrozno dôkladne a odstráňte všetky nezrelé alebo poškodené bobule.
  3. Pritlačte hrozno, aby ste získali šťavu. Môžete použiť ručný lis alebo ho pošúchate rukou vo veľkej nádobe.
  4. Nalejte získanú hroznovú šťavu do predpripravených sklenených fliaš. Ponechajte medzi šťavou a vrchom fľaše asi 1 cm voľného miesta, aby sa zabránilo pretečeniu počas konzervovania.
  5. Skrutky uzatvorte na sklenených fliašach, ale neskúšajte ich príliš utiahnuť, aby sa mohlo uvoľniť plyny počas konzervovania.
  6. Položte plné sklenené fľaše do hrnca s vriacou vodou, tak, aby boli celé ponořené. Uistite sa, že fliaše nie sú príliš blízko seba.
  7. Varte fliaše vo vriacej vode po dobu približne 10 minút.
  8. Po 10 minútach vyberte sklenené fliaše z hrnca a nechajte ich úplne vychladnúť.
  9. Po vychladnutí skontrolujte, či sú viečka na fliašiach dobre utiahnuté a zabezpečené.
  10. Plné sklenené fľaše s hroznovým muštom môžete skladovať na chladnom a tmavom mieste. Najlepšie je ich spotrebovať do jedného roka.

 

Ako konzervovať hroznový mušt?

Týmto spôsobom môžete konzervovať hroznový mušt a mať ho k dispozícii kedykoľvek budete potrebovať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *