Ako správne zavárať čučoriedky

Ako správne zavárať čučoriedky? Milovníci čučoriedok si pridú na svoje. Ja ich mám tiež veľmi rada a preto si ich vždy na zimu zopár zavarím. Psotačia mi tak 5 – 6 sklenených fľaštičiek, ktoré vždy pred zaváraním umyjem a streilizujme v rúre.

Potrebujete:
– 2 hrsti čušky alebo cukiny
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 paprika
– 100g bielej múky
– 2 vajcia
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na smaženie

 

Ako správne zavárať čučoriedky?

Postup:
1. Nakrájajte čušky, cibuľu, cesnak a papriku na malé kocky.
2. V miske zmiešajte múku, vajcia, soľ a čierne korenie a pridajte nakrájané zeleninu. Dôkladne premiešajte.
3. Rozohrejte olej na panvici a vytvarujte z cesta malé placky.
4. Smažte placky z oboch strán, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
5. Podávajte s bylinkovým dipom alebo inou omáčkou podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *