ako upiect husacie prsia

Ako pripraviť pečené husacie prsia? Tieto delikátne prsia predstavujú skvelý výber pre výnimočné chvíle, keď sa chcete predviesť pred svojimi hosťami alebo si len tak dopriať niečo špeciálne.

Ich nežné a výživné mäso, pokiaľ je správne upravené, vie premeniť bežné jedlo na nezabudnuteľný kulinársky zážitok. V nasledujúcom recepte si ukážeme, ako pečieme husacie prsia tak, aby ste si mohli vychutnať ich bohatú príchuť a šťavnatosť.

Ingrediencie

  • 2 kusy husacích pŕs
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa vlastného uváženia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu (alebo 1 lyžička sušeného)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru (ak chcete)
  • 1/2 šálky červeného vína (voliteľné)

Postup

  1. Príprava mäsa: Dobre umyte husacie prsia a osušte ich pomocou papierovej utierky. Kožu prsia narežte do kríža, aby sa pri pečení lepšie prepekla a z mäsa sa uvoľnilo viac tuku. Dávajte si pozor, aby ste neprenikli do svaloviny.
  2. Dochucovanie: Na obidve strany mäsa rovnomerne posypte soľou a čiernym korením. Nezabudnite ochutiť aj prepichnuté miesta na koži, aby sa korenie dostalo aj tam.
  3. Opraženie na panvici: Na strednej teplote na rozohriatej panvici pridajte olivový olej. Husacie prsia položte kožou nadol a smažte približne 6-8 minút, kým koža nezíska zlatohnedú a chrumkavú textúru. Následne ich obráťte a pridajte nasekaný cesnak a rozmarín.
  4. Pečenie: Po otočení prsiam umožnite presun do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte ich asi 15-20 minút, alebo dovtedy, kým vnútorná teplota nedosiahne 70 °C, čo je ideálne pre stredne prepečené mäso.
  5. Nechajte odpočívať: Po upečení je nevyhnutné nechať husacie prsia odpočívať na 5-10 minút. Týmto spôsobom sa šťavy v mäsu rozložia rovnomerne a prsia zostanú šťavnaté.
  6. Omáčka (voliteľné): Ak si chcete pripraviť omáčku, v tej istej panvici, kde ste pražili prsia, pridajte kurací vývar a červené víno. Varíme na strednej teplote, aby sa omáčka zredukovala a zhustla.

Záver

Keď sú husacie prsia hotové, nakrájajte ich na tenké plátky a podávajte so zredukovanou šťavou, prípadne s obľúbenou prílohou, ako sú pečené zemiaky alebo čerstvý zeleninový šalát. Tento recept je perfektný na slávnostné jedlá alebo romantické večere, kedy chcete svojich blízkych prekvapiť niečím mimoriadnym. Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť!

Ako pripraviť pečené husacie prsia?-2

2) Ako pripraviť pečené husacie prsia?

Na prípravu pečených husacích pŕs budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 2 kusy husacích pŕs
– soľ
– korenie
– olej

Postup:

Ako nastrúhať zemiaky na placky?

Ako nastrúhať zemiaky na placky?

Čítať viac »

1. Osušte husacie prsia utierkou a jemne ich osolte a okoreňte z oboch strán.

2. Na strednom ohni rozohrejte panvicu a pridajte trochu oleja.

3. Vložte husacie prsia do panvice s kožou nadol a opekajte asi 5 minút, až kým koža nezíska zlatistú farbu a nebude chrumkavá.

4. Následne otočte husacie prsia a opečte aj z druhej strany približne 5 minút alebo do požadovanej úrovne prepečenia.

5. Po upečení nechajte husacie prsia na doske odpočívať asi 5 minút, aby sa šťavy usadili rovnomerne.

6. Nakrájajte na plátky a podávajte s prevarenou šťavou z pečenia ako omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *